Opozicinė kairiųjų partija ir žaliųjų partija planavo sudaryti 48 balsų blokuojančiąją mažumą, kad sutarties ratifikavimas būtų atidėtas dar metams. Tačiau keturios centro dešiniosios vyriausybės partijos ir pagrindinė socialdemokratų opozicinė partija visgi pasiekė, kad ES dokumentas būtų patvirtintas.

Per užtrukusius debatus, kurie prasidėjo vidurdienį, ir kurių metu pasisakė 36 deputatai, pagrindinis dėmesys buvo skiriamas Švedijos kolektyvinių darbo sutarčių ir suvereniteto perdavimo klausimams.

Apie Švedijos kolektyvines darbo sutartis – kuriose darbuotojų grupės su darbdaviais susitaria dėl užmokesčio – tapo žinoma iš 2007 m. paskelbto Europos Teisingumo Teismo nuosprendžio, kuris buvo palankus Latvijos kompanijai „Laval“ byloje, susijusioje su Vaksholmo miestu. Šia byla buvo pašalintos kliūtys pigiai darbo jėgai iš Rytų Europos patekti į Švedijos darbo rinką.

„Švedija gali prarasti didesnę dalį įtakos, jei nebus priimta Lisabonos sutartis,“ – sakė Švedijos ES ministrė Cecilia Malmstrom, pabrėždama, kad pagal galiojančią Nicos sutartį Švedija prarastų vietas Europos Sąjungos įstatymų leidžiamojoje institucijoje.