„Kainos jau įšaldytos iki gegužės, o aš jų įšaldymą pratęsčiau iki metų pabaigos. Aš suprantu, kad tai neteisinga. Tačiau Rusijai – tai vaistas, Vakarams tai netinka, tačiau mes nesame Vakarai. Kainos neužšaldomos kai yra prekių gausa. Imkime ir apsirūpinkime, kad niekam nieko netrūktų, tuomet niekas ir žodžio nepratars, kad reikia kainas įšaldyti,“ – pareiškė V. Žirinovskis antradienį vykusioje spaudos konferencijoje centrinėje „Interfax“ būstinėje.

Pasak jo, jei būtų išrinktas RF prezidentu, visiems dovanotų skolas.

„Dovanočiau visas skolas – už butą, už elektrą, dujas, alimentus, vartojimo kreditus. Visa šalis prasiskolinusi, ši našta žudo žmogų, antstoliai beldžiasi į visas duris, aprašo turtą. Iš dviejų blogybių renkuosi mažesnę – išsaugoti žmones. Kam reikalinga ekonomika ir valstybė be žmonių? Jiems reikia dovanoti,“ – kalbėjo RLDP lyderis.

„O kad moterys neįsižeistų, alimentus sumokėsim iš valstybės biudžeto. Mes vis gaudom alimentų mokėtoją, o jis jau kitą šeimą sukūręs. Taip mes uždusinsim dar vieną šeimą, pasodinsim vyrą į kalėjimą, o jo vaikai bus išmesti į gatvę. Ką tuo pasieksime?“ – pridūrė V. Žirinovskis.

Jis taip pat pasisakė ir už stojamųjų egzaminų atsakymą. Tokiu būdu būtų kovojama su korupcija aukštosiose mokyklose.

„Korupcija švietime – panaikinkime stojamuosius egzaminus – kaip mat sumažės korupcija. Aukštosiose mokyklose vietų daugiau nei abiturientų, kam tie egzaminai. Kam kankintis: brandos egzaminai, stojamieji egzaminai, testai – viską panaikinti,“ – kalbėjo kandidatas į prezidentus.