Išpuolis būtų buvęs įvykdytas praėjus lygiai metams po panašaus išpuolio į šiaurę nuo Kelno esančio miestelio mokykloje.

Planuoto išpuolio motyvai kol kas neaiškūs. Policija pranešė, kad per pirmąsias kratas minėtų vaikinų namuose buvo aptikti du arbaletai ir pneumatiniai šautuvai, kurie nėra mirtinai pavojingi.

Mokykla apie sąmokslą policijai pranešė, kai kiti moksleiviai išsiaiškino, jog minimas 17-metis viename tinklalapyje paskelbė 1999 m. žudynių Kolumbinos mokykloje Kolorade vaizdus. Tada du moksleiviai nušovė 13 žmonių.

Po apklausos – savižudybė

Pareigūnai penktadienį mokykloje apklausė tą 17-metį, kuris apibūdinamas kaip „niekuo neišsiskiriantis“ moksleivis, neatrodantis galįs kelti grėsmę kitiems žmonėms.

Jaunuolis policijai pasakė, kad išims tas nuotraukas, o grįždamas namo puolė po tramvajumi ir žuvo.

„Apklaustas 18-metis sakė, kad jie norėjo nužudyti ir sužeisti žmones, o tada nusižudyti patys“, – per vėliau surengtą spaudos konferenciją sakė Vokietijos vakaruose esančio Kelno policijos atstovas Norbertas Wagneris.

Būsimų aukų sąrašas

Policija mano, kad du įtariamieji ketino panaudoti ir bombas, padarytas iš vamzdžių. Šiuos sprogmenis jie esą išmoko daryti iš anksto. Kol kas jokių bombų pareigūnai nerado, tačiau aptiko 17-os mokytojų ir moksleivių, kurie tikriausiai turėjo tapti aukomis, sąrašą.

Pernai lapkričio 20 d. vienas 18-metis įsiveržė į mokyklą Emsdeteno miestelyje, sužeidė 37 žmones, o paskui nusižudė. Manoma, kad būtent šį išpuolį minėti vaikinai ir norėjo pakartoti.

Norvegijoje – grasinimas mokyklai

Vakar pranešta apie Norvegijoje suimtą asmenį, kuris, kaip įtariama, interneto svetainėje „YouTube“ paskelbė grasinimą netoli Bergeno esančiai Erdalio mokyklai.

Žiniasklaida skelbia, kad įraše minimos lapkričio 7-osios žudynės Jokelos mokykloje Suomijoje. Tada šios mokyklos 18-metis moksleivis Pekka-Ericas Auvinenas joje nušovė aštuonis žmones ir nusišovė pats.

Prieš žudynes jis „YouTube“ paskelbė vaizdajuostę, kurioje matyti jo mokykla ir jis pats, nusitaikantis į kamerą ginklu.