Pateikiama A. Lukašenkai priskiriama frazė, papiktinusi Izraelio gyventojus: „Turbūt tai žydų miestas. Žydai nesirūpina vieta, kurioje gyvena. Pažiūrėkite į Izraelį, aš buvau ten“.

Spalio 12 d. vykusios spaudos konferencijos, kurią transliavo valstybinė radijo stotis, metu A. Lukašenka pareiškė, jog sunki Baltarusijos miesto Bobrujsko padėtis susidarė dėl to, kad anksčiau ten gyveno žydai, kurie „pavertė miestą kiaulynu“.

Jis taip pat pabrėžė, jog žydams išsikrausčius, padėtis mieste pagerėjo. Tačiau jis kvietė „žydus su pinigais“ grįžti į Bobrujską: „Mes jį sutvarkėme ir Izraelio žydams sakome – grįžkite. Aš jiems pasakiau – su pinigais grįžkite!“

Izraelio vicepremjerė ir užsienio reikalų ministrė Tzipi Livni „griežtai pasmerkė atvirai antisemitinius prezidento pasisakymus“, teigiama pranešime. Jos teigimu, vadovų pareiga kovoti su antisemitizmu, o ne skatinti jį, nes antisemitizmas visų pirma parodo visuomenės ir jos lyderių būklę.

Komentuodamas šį incidentą Ben-Arje pasakė: „Prezidento pareiškimas primena antisemitinius mitus, kuriuose žydai vaizduojami kaip purvini ir dvokiantys. Be to, iš A. Lukašenkos pasisakymų galima susidaryti įspūdį, kad ekonominė ir politinė valdžia mieste neva priklausė žydams, o tai visiškai klaidinga.“ Ambasadorius taip pat išreiškė viltį, kad municipalinės ir visuomeninės tarnybos Baltarusijoje kada nors pasieks Izraelio lygį.