Tad Prancūzijoje vyks antras prezidento rinkimų turas, numatytas gegužės 6 dieną. N. Sarkozy turi nemažai šansų nugalėti, rašo newsru.com.

Neseniai realiausias kandidatas pareiškė, kad kai užims Prancūzijos prezidento kėdę, pirmenybę teiks draugiškiems santykiams su Jungtinėmis Valstijomis, o ne Rusija. Esą JAV jam kur kas simpatiškesnės nei Rusija.

„Jeigu jūs norite, kad pasakyčiau, kas man artimiau – JAV ar Rusija, kuri elgiasi taip, kaip mes matėme Čečėnijoje – tai man artimesnės Jungtinės Valstijos“, – pareiškė N. Sarkozy.

„Aš sakau didžiosioms valstybėms, tarp jų ir JAV, kad jos daro klaidą nepasirašydamos Kioto protokolo, kad jos neteisios Irake. Vis dėlto mes turime bendras vertybes – tai didžioji demokratija“, – aiškino kandidatas.

Paskutinis Vladimiro Putino draugas Europoje – dabartinis Prancūzijos prezidentas Jacquesas Chiracas – paliks savo postą gegužės mėnesį. Todėl tikėtina N. Sarkozy pergalė – jis antrajame rinkimų ture laikomas favoritu – kelia nerimą Rusijos politologams bei politikams. Šis politikas mažiausiai iš visų pasiruošęs Eurazijos žaidimams su Rusija – jis pirmenybę teikia prognozuojamam transatlantiniam bendradarbiavimui.

Stebėtojai N. Sarkozy prisimena kaip JAV prezidento George‘o W. Busho ir Gruzijos vadovo Michailo Saakašvilio draugą, todėl laukiama Rusijos ir Prancūzijos santykių atšalimo.