Anot Izraelio svetainės, turinčios prieštaringą reputaciją, operacijos kodinis pavadinimas yra „Įkandimas“ („Bite“) ir ji tęsis apie 12 valandų. Tai turėtų būti raketų-bombų smūgis iš oro į Irano atominius objektus.

Antžeminio puolimo nenusimato. Visos operacijos tikslas, pasak šaltinio, yra pristabdyti islamiškos respublikos, kuri įtariama gaminanti atominį ginklą, atominę programą.

T.Blairas Iranui duoda 48 valandas

Savo ruožtu Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas antradienį pareiškė, kad atsivėrė diplomatinis kelias išlaisvinti 15 Irano laikomų karališkojo britų jūrų laivyno pareigūnų ir kitos 48 valandos bus labai svarbios.

"Svarbiausia saugiai susigrąžinti pareigūnus į šalį, o jei Iranas nori diplomatiniu būdu išspręsti šį ginčą, tai tam kelias yra atviras, - teigė T. Bleras Škotijos radijui. - Ateinančios 48 valandos bus labai svarbios."

Rusijos generolas: JAV turi gerai pagalvoti prieš smogdamos Iranui

Vašingtonas turi gerai pagalvoti prieš pradėdamas karinę kampaniją prieš Teheraną, nes tokie veiksmai turėtų padarinių visam pasauliui, antradienį pareiškė aukštas Rusijos kariuomenės pareigūnas.

Pasak Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininko Jurijaus Balujevskio, "pakenkti Irano kariniam ir pramoniniam potencialui gali būti realu, tačiau laimėti karo neįmanoma - jo atgarsiai būtų girdimi visame pasaulyje".

J. Balujevskio teigimu, priimdami sprendimą dėl Irano, JAV lyderiai turėtų atsiminti neigiamą patirtį, įgytą kitose regiono šalyse.

"Mūsų strateginiai partneriai jau įklimpo Afganistane ir Irake", - sakė jis. Generolas įspėjo, kad pasaulis gali pamatyti Amerikos kaip pasaulio "stipriausios ir galingiausios valstybės" nuosmukį, jei ji pradės karą ir su Iranu.

JAV administracija Iraną laiko "priešiška valstybe", kurią JAV prezidentas George'as W. Bushas pavadino "blogio ašimi", ir yra pasiryžusi neleisti šiai islamo respublikai - diplomatinėmis ar kitomis priemonėmis - įsigyti branduolinio ginklo. Šiuo metu ji planuoja dislokuoti šalies priešraketinį gynybos skydą Vidurio Europoje. JAV teigimu, šaliai ir jos sąjungininkėms Europoje jis padės užtikrinti saugumą, apsaugodamas nuo galimų Irano raketų atakų. Vakarai jį įtaria slaptos branduolinių ginklų programos vykdymu.