Apie tai jis pareiškė lankydamasis Minsko ratinių vilkikų gamykloje, kurioje be kitų dalykų gaminamos ir raketų sistemų važiuoklės, praneša „Lenkijos radijas“.

Pasak A. Lukašenkos, Rusija jį bara už „atsigręžimą į Vakarus“, bet tuo pačiu atsisako tiekti Baltarusijai ginklus bei techninę įrangą ir mėgina pusvelčiui įsigyti tokias gamyklas, kaip ta, kurioje lankėsi Baltarusijos lyderis.

Baltarusijos vadovas pabrėžė, kad Rusija nenori mokėti už gamyklą 3 mlrd. dolerių (tokią kainą pateikė baltarusiai), o ketina „pasiimti ją pusvelčiui“.

„Mus gąsdina, kad Rusija, esą, išras savo „šimtakojus“ ir perveš jais branduolines galvutes – į sveikatą! Jei jie šiandien turi smegenų ir pinigų, kurių jie neturi – tegul išranda!“ – pasakė Baltarusijos prezidentas, kreipdamasis į valstybinės įmonės direktorių ir jį lydinčius valdininkus.

Taip pat A. Lukašenka pridūrė, kad baltarusiai turi išsaugoti savo žemę.

„Vienintelio dalyko nenorėčiau – gyventi svetimoje žemėje. Norėčiau, kad mes niekada nebevaikščiotume vyžoti ir kad mūsų niekas nebemuštų bizūnu, kaip tai visada buvo mūsų istorijoje“, – pasakė jis.

Kaip rašė leidinys „Apostrof“, buvęs Baltarusijos Aukščiausiosios tarybos vadovas Stanislavas Šuškevičius pareiškė, kad šalies prezidentas A. Lukašenka tinka Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir darys viską, ko V. Putinas pageidaus.