To berniuko elgesys vienoje mokykloje pietiniame Nicos mieste sukėlė susirūpinimą, kai mažametis atsisakė prisidėti prie tylos minutės, kuria buvo pagerbti 12 žmonių, žuvusių per sausio 7 dieną islamistų surengtą išpuolį satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje, sakė regiono viešojo saugumo vadovas Marcelis Authier.

Berniuko mokytojas pasakojo, kad moksleivis taip pat „reiškė solidarumą“ su užpuolikais.

„Atsižvelgdamas į esamą situaciją, mokyklos direktorius nusprendė apie tai informuoti policiją“, – sakė M.Authier, pridūręs, kad dėl to vaiko elgesio oficialus skundas nebuvo pateiktas.

„Iškvietėme tą vaiką ir jo tėvą norėdami suvokti, kaip aštuonmetis gali laikytis tokių radikalių idėjų, – aiškino pareigūnas. – Akivaizdu, kad vaikas nesuvokė, ką kalba.“

Su berniuko advokatu Sefenu Guezu Guezu agentūrai AFP susisiekti nepavyko, bet jo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ (@IbnSalah) rašoma, kad vaikas prisipažino policijai sakęs, jog palaiko teroristus.

Kita vertus, kai policija paklausė mažamečio, ką reiškia žodis „terorizmas“, šis atsakė: „Nežinau“, savo žinutėje rašo advokatas.

„Tėvas ir sūnus smarkiai sukrėsti dėl elgesio su jais, kuris atspindi kolektyvinę isteriją, apėmusią Prancūziją nuo sausio pradžios“, – sakoma nevyriausybinės organizacijos „Kolektyvas prieš islamofobiją Prancūzijoje“ (CCIF) išplatintame pareiškime.