„Galime patvirtinti, kad lėktuvas buvo karinis, – sakė Kembridžšyro policijos atstovas. – Manoma, kad lėktuve buvo vienas žmogus, patvirtinta, kad vienas žmogus žuvo“, – sakė jis.

JAV ambasada Londone patvirtino, kad žuvo pilotas, bet jo pavardė nebuvo minima. Kad būtų daugiau aukų, nepranešta.

Vienvietis JAV karinio jūrų laivyno naikintuvas „F/A-18 Hornet“ priklauso Jūrų pėstininkų atakos naikintuvų 232-ajai eskadrilei, kurios bazė yra Miramare Kalifornijoje, JAV, pranešė Jūrų pėstininkų korpusas.

Dviejų variklių F-18 gaminamas dviejų versijų: vienvietis ir dvivietis.

Kembridžšyro policija nurodė, kad šis lėktuvas pakilo iš Karališkųjų oro pajėgų Lekenhito oro pajėgų bazės Safolke.

Kebridžšyro ugniagesių ir gelbėjimo tarnyba pranešė, kad lėktuvas sudužo vienos fermos laukuose Redmere, Kembridžšyre, apie 11 kilometrų nuo Leikenhito.

Iškviesti britų ugniagesiai gelbėtojai sakė į nelaimės vietą atvykę netrukus po 10.30 val. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Mes buvome iššaukti po pranešimų apie orlaivio sudužimą prie Redmero“, – sakė atstovas, pridūręs, kad ten yra dvi jų grupės, bet ugnies gesinti nereikia, nes gaisras nekilo.

Vienas aviacijos mėgėjas, Rogeris Smithas (Rodžeris Smitas), sakė britų visuomeniniam transliuotojui BBC, kad šis lėktuvas priklauso Jūrų pėstininkų korpusui ir skrido į Jungtines Valstijas iš Artimųjų Rytų, atvykęs į Leikenhito karinių oro pajėgų bazę savaitgalį.

Šis incidentas jau trečias šioje bazėje, kuria naudojasi JAV karinių oro pajėgų 48-asis naikintuvų sparnas.

Spalį vienas šio dalinio F-15 naikintuvas nukrito laukuose. Lakūnui pavyko sėkmingai katapultuotis ir išvengti sunkesnių sužeidimų.

2014-ųjų sausį keturi lakūnai žuvo, kai JAV sraigtasparnis sudužo per mokomąjį skrydį susidūręs su žąsų pulku.