Policija nurodė, kad tas vyras, kurį šeimos nariai ir aktyvistai įvardijo kaip 32 metų mokyklos valgyklos darbuotoją Philando Castile'ą, mirė trečiadienio vakarą, kai buvo sustabdytas vairuojantis Falkon Haitso miestelyje.

Incidento padarinius mobiliuoju telefonu nufilmavo jo velionio mergina.

„Dieve, meldžiu, tik nesakykit man, kad jis miręs... Meldžiu, nesakykit, kad mano vaikinas ką tik šitaip užgeso... Jūs paleidot į jį keturias kulkas, pone“, – įraše sako moteris, kuri savo „Facebook“ paskyroje prisistato kaip Lavish Reynolds.

Įspėjame, kad įrašas gali šokiruoti.

Ph. Castile matomas pusiau gulintis ir dejuojantis vairuotojo krėsle, o ant jo baltų marškinių plėtėsi didelės kraujo dėmės. L. Reynolds sėdėjo priekiniame keleivio krėsle. Automobilyje taip pat buvo jos mažametė dukra.

Prašė pakelti aukštyn rankas

Šis incidentas įvyko kitą dieną po to, kai Luizianos policininkas iš arti nušovė juodaodį penkių vaikų tėvą. Tą įvykį tiria federaliniai tyrėjai.

Vaizdo įraše iš Falkon Haitso, paskelbtame „Facebook Live“ ir peržiūrėtame jau daugiau negu 1,7 mln. kartų, L. Reynolds sakė, kad automobilis buvo sustabdytas dėl sudaužyto automobilio galinio žibinto. Ji vėliau sakė, kad automobilyje taip pat buvo marihuanos.

Ph. Castile'as turėjo leidimą nešiotis šaunamąjį ginklą ir ištiesė ranką, kad pasiektų savo vairuotojo pažymėjimą bei automobilio registracijos dokumentą, kai policininkas jį pašovė, pridūrė moteris.

Policija sako, kad incidentas tiriamas ir kad įvykio vietoje buvo rastas šaunamasis ginklas.

Ph. Castile'as „mėgino išsitraukti savo dokumentus ir piniginę iš kišenės; jis informavo pareigūną, kad turi šaunamąjį ginklą ir siekė savo piniginės, o pareigūnas jam tiesiog šovė į ranką! Jis tiesiog peršovė jam ranką!“, - L. Reynolds sakė vaizdo įraše.

Moteris sakė, kad tas policijos pareigūnas, kurio vardas dar nebuvo paviešintas, yra „kinas“.

Tuo metu, kai Ph. Castile'as dejavo ir sunkiai gaudė orą, policininkas laikė nukreipęs į jį pistoletą per atvirą automobilio langą.

„Velnias! Sakiau, kad jo nesiektų! Sakiau jam pakelti aukštyn rankas!“ – isteriškai šaukė pareigūnas.