Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad Europos Sąjunga pirmiau turėtų išspręsti savo problemas, o tik tada kritikuoti Baltarusiją. A. Lukašenka padarė šį pareiškimą susitikęs su studentais Baltarusijos valstybiniame universitete.

„Aš dažnai užduodu klausimą – ar Baltarusija sukelia kokių nors problemų? Ne, jokių problemų. Mes sugauname tūkstančius emigrantų, sulaikome tonas narkotikų. Kai jie pradėjo mus smaugti, aš pasakiau savo sienos apsaugos pareigūnams: kodėl mes turėtume juos sugauti? Baltarusija yra ne jų galutinis tikslas, tegul eina, kur jie nori. Ir mes pradėjome nematyti tam tikrų dalykų. Dabar Lietuva, Lenkija ir kitos šalys turi imigrantų stovyklas, perpildytas žmonių. Jie kasdien mūsų klausia: leiskite mums kalbėti, išspręsti problemą ir pan. Aš sakau, ne, vaikinai, aš neapsaugosiu jūsų, kol jūs nenusiraminti ir nenustosite naudoti sankcijų ", - sakė prezidentas.

„Yra ir kitas variantas - už tai mokėti pinigus. Tai kainuoja daug. Mes turime išlaikyti sieną, kariškius, pasienio apsaugos pareigūnus. Kalbame apie milijonus dolerių. Jūs mokate - mes juos sugauname, jūs nemokate – susitiksime vėliau", - sakė baltarusių lyderis. „Jūs matote, kad ne tik jie mums sako, ką daryti, bet mes taip pat pradėjome juos mokyti gerbti bei vertinti ir padėti suprasti, kad mes nesukeliame jokių problemų Europoje, mes darome tik gerus dalykus. Mes niekada niekam negrasinome, mes nieko iš nieko neatimame ", - pažymėjo Aleksandras Lukašenka.

„Išspręskite problemas Graikijoje, Portugalijoje, iš dalies Italijoje ir kitose vietose, ir tada jūs galite kritikuoti mus", - sakė prezidentas.