"Prisiekiu jums pačiu Kolia, kuris man, aišku, yra vienintelė viltis ir džiaugsmas - vienintelė paguoda mano gyvenime - prisiekiu, kad niekada, niekada apie tai net nepagalvojau", - A.Lukašenka sakė interviu Didžiosios Britanijos dienraščiui "The Independent", kurio ištraukas paskelbė prezidentūros spaudos tarnyba.

Jis pažymėjo, kad pagal konstituciją Baltarusijos prezidentu gali tapti ne jaunesnis nei 35 metų asmuo, o jo sūnui šiuo metu dar tik aštuoneri.

"Norite pasakyti, jog dar 30 metų būsiu prezidentu, kad perduočiau šią valdžią mažyliui?" - klausė A.Lukašenka.

"Visų pirma apsaugok viešpatie nuo buvimo prezidentu tokio amžiaus, taip pat nuo to, kad mano mažylis perspektyvoje taptų prezidentu", - pridūrė jis.

Pasak A.Lukašenkos, "jeigu jau kalbėti, tai būtų galima kalbėti apie vyresniuosius vaikus - tačiau apsaugok viešpatie nuo to, kad mano vaikai taptų prezidentais po manęs".

"Tai vėlgi yra tos mūsų "apkiautėlių" (opozicijos) - kitaip jų nepavadinsi - kūrinys, siekiant įbauginti žmonės: "Štai ir šeima... paveldėjimo teise perduos šią valdžią" - ir taip toliau", - aiškino prezidentas.

"Dar kartą jums sakau: mano vaikai "atsivalgė" mano prezidentavimo. Ir jeigu žinotumėte, kaip dirbu, ką gavau iš šio prezidentavimo, jūs su manimi sutiktumėte", - tikino A.Lukašenka.

Jis taip pat pažymėjo negalintis būti diktatoriumi, nes tam jam esą nepakanka išteklių.

"Na juk aš neturiu išteklių diktatūrai. Suprantat - nėra išteklių. Neturiu gamtinių dujų, naftos, branduolinio ginklo ir kita", - sakė prezidentas.

"100 proc. (aišku), kad aš ne diktatorius, nes tai apskritai prieštarauja mano prigimčiai. Aš demokratas - didesnis nei jūs, netgi pagal jūsiškį šio proceso ir šio žodžio supratimą", - A.Lukašenka sakė Britanijos žurnalistams.

Jis pridūrė, kad neatmeta galimybės perskirstyti valdžios įgaliojimų savo šalyje, tačiau su sąlyga, kad jam priešiškos jėgos užsienyje atsisakys nuo spaudimo ir diktato.

"Galbūt ir atėjo laikas (tai padaryti), ir mes seniai būtume kai ko atsisakę, jeigu ne spaudimas iš šalies ir kitų (veikėjų)", - aiškino Baltarusijos lyderis.

"Šaliai bus blogiau, jeigu liaudis pamatys beviltiškumą - iš blogos padėties nebus išeities, - sakė A.Lukašenka. - Tuomet bus baisu. Ir jūs visą laiką mus prie to stumiate, o mes priešinamės. Ir kad susivienytume, kartais tenka naudoti griežtus sprendimus. O jūs sakote, kad tai diktatūra."

A.Lukašenka pridūrė, kad Baltarusijos opozicija tebėra finansuojama iš įvairių Vakarų šalių fondų, kurių lėšos teka per Lenkiją ir Lietuvą.

"Pinigai eina per Lenkiją ir per Lietuvą - tai pagrindiniai kanalai. Ir iš įvairių Vakarų fondų. Mes tai žinome. Šeimininkai - Amerikoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje", - pažymėjo prezidentas.

Jis taip pat pareiškė, kad Baltarusijai nereikalinga tokia demokratija, kokia veikia kaimyninėse valstybėse, ypač Lietuvoje ir Latvijoje.

"Man ir Baltarusijos liaudžiai nereikia jūsų demokratijos - jeigu nėra ekonomikos, jeigu žmogus negali dirbti savo žemėje ir kažką užsidirbti pragyvenimui. Jeigu jis negali pasiimti žemės lopinėlio, jeigu negali pasistatyti namo, pasodinti medžio, auginti savo vaikų, bijo juos išleisti į gatvę ir taip toliau, jeigu sunaikinti patys pažangiausi gamybiniai pajėgumui", - aiškino A.Lukašenka.

Pasak jo, anksčiau šios šalys naudojo pažangiausias technologijas: "Žemės ūkis - mums ir Rusijai būtų tekę toli vytis Lietuvos žemės ūkį. O kas įvyko dabar? Kuo pavertė Lietuvą? Štai kuo - daugiausiai Didžiosios Britanijos ir Vokietijos prekių rinka."

"Mums tokia demokratija nereikalinga, - pridūrė prezidentas. - Mums reikalingas normalus gyvenimas žmonėms, normali ekonomika, žmonių saugumas ir taip toliau. Demokratija turi būti gaunama iš liaudies. (Liaudis) tau patikėjo įgaliojimus per rinkimus: įgyvendink šią valdžią liaudies interesams."