Kaip skelbia naujienų agentūros žurnalistai, tokią informaciją suteikė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Vladimiras Čepovojus.

„Per praėjusią parą buvo sėkmingai įvykdyta ne viena sėkminga operacija, skirta atkurti valstybinės Ukrainos sienos kontrolę bei sunaikinti pasienyje esančiuose Luhansko ir Donecko sričių rajonuose veikiančius teroristus“, - pažymėjo atstovas spaudai.

V. Čepovojus taip pat pridūrė, jog „netoliese valstybinės Ukrainos sienos buvo pastebėtas karinės technikos ir Rusijos kariuomenės dalinių perkėlimas“.

„Antroje birželio 16-s dienos pusėje prie Biriukovo kaimo Luhansko srityje pasienio pajėgos stojo į kovą su teroristais, vykusiais iš Sverdlovsko miesto. Po susirėmimo teroristai spruko atgal į Sverdlovską, pasienio pajėgos nuostolių nepatyrė. Remiantis turimais duomenimis, šiame rajone teroristai ketina apšaudyti Antiteroristinę operaciją vykdančias pajėgas. Ukrainos karių dislokacijos koordinates teroristai gauna iš rusų palydovo“, - pareiškė V. Čepovojus.

„Birželio 17-osios naktį, tarp 2 ir 3 valandos nakties, teroristai iš aštuonių minosvaidžių apšaudė pasienio pajėgas Aleksejevskojės gyvenvietės Donecko srityje rajone. Pasieniečiai ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo priešo ataką atremti“, - pridūrė V. Čepovojus.

Dislokuojami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų formomis persirengę Rusijos diversantai

Rusijos Rostovo srities teritorijoje užfiksuotos diversinės žvalgybinės Rusijos specialiųjų pajėgų grupės. Dalis šios grupės karių vilki Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uniformas.

Apie tai pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ grupės atstovas Dmitrijus Tymčukas.

Anot D. Tymčuko, šios pajėgos dislokuojamos Rusijos Rostovo srities Šachtų Kamensko, Gukovo ir Novošachtinsko rajonuose. šie daliniai pasirengę įsiveržti į Ukrainos teritoriją tam, kad pastiprintų Luhansko, Stanyčno Luhanskės ir Sverdlovskio rajonuose esančias teroristų grupuotes, kurių bendras skaičius siekia 1 tūkst. asmenų, praneša UNIAN.

Šalia rytinio Ukrainos pasienio esančiuose Rusijos rajonuose sutelkti Rusijos kariniai daliniai:
šalia Donecko srities sutelktos 6 500 tūkst. karių pajėgos;
šalia Luhansko ir Charkovo sričių – daugiau nei 4 100 karių;
šalia Sumų ir Černigovo sričių – daugiau nei 2 500 karių.

Taip pat Rusijos Federacijos pasienio rajonuose užfiksuotos teroristų (samdinių) grupės, kurių bendras skaičius siekia 600 asmenų su sunkvežimiais ir 17 šarvuočių.

Samdinių grupių dislokacijos vietos: Matvejev Kurganas, Kuibiševo, Lysogorka (Rostovo sritis, Rusija). Į Ukrainos teritorijoje Donecko srities Snežno, Torezo ir Šachtiorsko rajonuose veikiančių teroristinių grupuočių pastiprinimui pasirengę įsiveržti daugiau nei 2 500 asmenų.

Taip pat Rusijos pasienyje bus galimai dislokuojami, o vėliau galimai ir įvedami į Ukrainos teritoriją 22-osios specialiosios paskirties gvardijos brigados diversinės žvalgybinės grupės iš Rostovo srities kariai. Šie daliniai jau nuo birželio 13 d. yra pasirengę bet kurią akimirką imtis karinių veiksmų.

V. Bolotovas pareiškė apie sulaikytą snaiperę iš Lietuvos

Valerijus Bolotovas
Luhansko separatistų lyderis Valerijus Bolotovas pareiškė apie sulaikytą snaiperę iš Lietuvos.

„Mūšiai vyko visą naktį, jie tęsiasi ir dabar, atvyksta karinė technika. Mes esame užgrobę šešis vienetus priešininko karinės technikos. Trys iš jų sunaikinti. Turime penkis belaisvius, tarp jų yra viena snaiperė, kaip manome, iš Lietuvos, - sakė V. Bolotovas. – Ji bus apklausta, atliksime atitinkamą tyrimą“.

V. Bolotovas sakė, kad kariškiai neleidžia liaudies pasipriešinimo būriams iš mūšio lauko pasiimti žuvusiųjų kūnų – jie esą užminuojami, o perimetre išdėstomi snaiperiai, daugiausia moterys. Be to, liaudies pasipriešinimo būrių nariai esą Ukrainos karių gretose nuolat girdi užsienietišką kalbą.

V. Bolotovas tikisi Rusijos pagalbos, bet pirmiausia remiasi liaudies pasipriešinimo būrių pajėgomis.

Jo teigimu, Pietų Osetija tapo pirmąja šalimi, kuri pripažino apsišaukėliškos Luhansko respublikos nepriklausomybę. Jos pavyzdžiu gali pasekti Abchazija, rašo lifenews.ru.

„Laukiame pagalbos iš Rusijos, bet šiuo momentu turime kliautis savo jėgomis. Kovinę persvarą turi priešininko pajėgos, todėl norime, kad Rusija mums padėtų, – kalbėjo V. Bolotovas. – Kai Pietų Osetija pripažino Luhansko respublikos nepriklausomybę, padėtis turėtų pasikeisti į gerąją pusę“.