Istorikai įsitikinę, jog nacių diktatorius norėjo pasinaudoti pačioje Šropšyro širdyje, prie Nortono, esančia „Apley Hall“ pilimi kaip savo būstine, itin svarbia jo planuojamai operacijai.

Prabangus namas, esantis vos už 11 kilometrų nuo turistų itin pamėgto Bridžnorto, kažkada buvo turtuolių, norėjusių ištrūkti iš miesto, prieglobstis.

Tačiau, jeigu įvykiai būtų susiklostę kitaip, ši prabangi rezidencija būtų turėjusi kitą šeimininką, kurio kompanijos nenorėtų niekas.

Ekspertai įsitikinę, jog nacių diktatorių minėtoji teritorija domino dėl vienos labai paprastos priežasties – ji yra pačiame Anglijos centre. Be to, pilis gana nutolusi nuo urbanizuoto Vakarų Midlandso, netoliese buvo ranka pasiekiama karinė oro bazė.

Istorinius dokumentus analizavęs ekspertas Richardas Westwoodas Brookesas teigia: „Kad ir kaip neįtikėtinai tai skambėtų, tačiau įslaptintame dokumente buvo nurodyta vieta, kur planuojamos invazijos atveju jis ketina įkurti savo būstinę“.

„Paplitęs įsitikinimas, jog A. Hitleris invaziją į Angliją planavo 1940 metais, tačiau šios idėjos atsisakė, kai Jungtinės Karalystės karališkosios oro pajėgos virš Kento Vokietijos karinėms oro pajėgoms sudavė labai stiprų smūgį.

„Faktas, jog kai kurie dokumentai datuojami 1941 metais, po Mūšio dėl Britanijos praėjus metams, aiškiai atskleidžia, jog A. Hitleris tokio plano buvo priverstas atsisakyti. Bridžnorto tyrinėjimams buvo skirta labai daug laiko ir pastangų, o tai byloja apie tai, jog naciams ši vietovė kažkodėl buvo itin svarbi“, - teigia ekspertas.

Besibaigiant Antrajam pasauliniam karui, viename bunkeryje Belgijoje aptiktame pluošte 1940 metų nacių dokumentų buvo žemėlapių, kur buvo sužymėtos vokiečiams invazijos atveju pravertusios strateginės teritorijos – geležinkelio stotys, jėgainės ir tiltai.

Labai daug dėmesio dokumentuose skirta būtent Bridžnortui. Kartu su dokumentais buvo rasta ir knygų apie Šropšyrą ir svarbiausius jo statinius.

Slaptuose popieriuose detaliai pateikiami Bridžnorto ir kitų regiono miestų, tokių kaip Ladlou, kur vokiečių šnipų dėmesį atkreipė geležinkelio stotis ir du dideli garažai, komunikacijos planai.
Manoma, jog „Apley Hall“ pilis, kuri šiuo metu priklauso fiziniam asmeniui, būtų buvusi pats svarbiausias pastatas, iš kur A. Hitleris būtų vykdęs savo planus Jungtinėje Karalystėje .

Rūmai, 1811 metais baigti statyti Thomui Whitmore, priminė pasakų pilį, žvelgiančią į Severno upę.

Per karą pilis priklausė majorui A. W. Fosteriui, per Pirmąjį pasaulinį karą netekusiam kojos.

Šie prabangūs rūmai garsėjo ne tik ypatingu apstatymu, unikaliu interjeru, bet ir tokiais malonumais kaip atskiri įvairių žaidimų kambariai, erdvė biliardui.

Piliai priklausantis žiemos sodas vėliau buvo perdarytas į baseiną – pirmąjį fiziniam asmeniui priklausantį baseiną visoje šalyje.

Bridžnorte gyvenanti senolė Eve Fisher teigia, jog dauguma miestelio žmonių žinojo apie A. Hitlelio planus persikelti į minėtuosius rūmus.

„Žmonės ne be pagrindo nerimavo dėl karo ir bijojo, jog čia ateis vokiečiai. Sklandė įvairiausios kalbos, kaip jie ketina paleisti vienuolėmis persirengusių parašiutininkų gvardiją bei kitus sunkiai įsivaizduojamus scenarijus. Buvo baisu net pagalvoti, kas būtų buvę, jeigu naciams buvo pavykę čia įsiveržti“, - teigia moteris.