A. Zacharčenkos „įsakas dėl kariuomenės atsitraukimo“ paviešintas birželio 3 d.

„Įsake“ nurodoma atsitraukimo priežastis – „didelis žuvusių karių skaičius ir prarasta karinė technika koviniuose veiksmuose šalia Marjinkos“.

Ukraina: smogta iš salvinės raketų ugnies sistemos

Ukrainos vyriausybės pajėgų pozicijos šalies rytuose nuo ketvirtadienio 18 val. iki vidurnakčio vietos (ir Lietuvos) laiku buvo daugiau negu 40 kartų apšaudytos iš artilerijos pabūklų ir minosvaidžių.

Tai sakoma Ukrainos armijos Antiteroristinės operacijos (ATO) spaudos centro penktadienio rytą socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pranešime.

„Sudėtingiausia padėtis išliko Donecko srityje, – sakoma pranešime. – Neteisėtų grupuočių kovotojai iš artilerijos ir minosvaidžių apšaudė Piskus, Berezovę, Pervomaiską, Opytnę, Bohdanivką, Novobachmutivką, taip pat Butovkos ir Novobachmitivkos kasyklas. ... Berezovės ir Vodianės gyvenvietės buvo apšaudytos iš tankų; Starohnativcams smogta iš salvinės raketų ugnies sistemos.“

Kariuomenė kaltino prorusiškus separatistus iš raketinių granatsvaidžių ir pėstininkų ginklų apšaudžius vyriausybės pajėgų pozicijas netoli Marjinkos miestelio, o prie Hranytnės kaimo netoli Mariupolio uostamiesčio esą buvo panaudoti 122 mm kalibro artilerijos pabūklai.

Tuo tarpu Novotoškivskės gyvenvietė Luhansko regione buvo apšaudyta iš 120 mm kalibro minosvaidžių.

„Smūgių intensyvumas nuo vidurnakčio sumažėjo “, – pridūrė ATO spaudos centras.

Kijevo pajėgų pozicijos netoli Hranitnės gyvenvietės buvo apšaudytos iš salvinės raketų ugnies sistemų „Grad“ ir 120 mm minosvaidžių.

Naktį taip pat buvo užfiksuota per 30 bepiločių orlaivių, veikiausiai naudojamų separatistų, nurodė kariškiai.