Šiaurės Reino-Vestfalijos federacinėje žemėje balso teisę turi maždaug 13,1 mln. žmonių. Vietos gyventojai renka regioninį parlamentą. Šis pramoninis regionas, kuriame gyvena daug migrantų, ne vieną dešimtmetį buvo Socialdemokratų partijos (SPD) tvirtovė.

Tačiau apklausos rodo, kad SPD šansai yra beveik apylygiai su A.Merkel vadovaujamos Krikščionių demokratų sąjungos (CDU). Kai kurios apklausos rodo, kad CDU net pirmauja pagal populiarumą.

Tokie rezultatai leidžia teigti, kad pirminis entuziazmas susijęs su naujuoju SPD lyderiu ir buvusiu Europos Parlamento pirmininku Martinu Schulzu silpsta. SPD šalies mastu ilgą laiką „merdėjo“, kol vasarį prie partijos vairo stojo M.Schulzas. Tačiau tai nesimaterializavo į balsus: per pastaruosius rinkimus dviejose federacinėse žemėse CDU nesunkiai laimėjo.

Pats M.Schulzas šių dviejų pralaimėjimų nesureikšminą. „Kartais laimi, o kartais pralaimi. Man susidaro įspūdis, kad šis sekmadienis bus diena, kai galėsime džiaugtis pergale“, – ketvirtadienį per mitingą Lėverkuzene sakė jis.

Rinkimai didžiausioje pagal gyventojų skaičių federacinėje žemėje visuomet yra svarbūs, tačiau šiemet jie yra dar svarbesni, nes tai paskutiniai rinkimai prieš nacionalinio parlamento rinkimus, turėsiančių tiesioginės įtakos tam, ar SPD pavyks sumažinti skirtumą tarp jos ir CDU.