A.Lukašenka prigrasino per savaitę sučiupti pokštininką ir kaip reikiant jį pamokyti. Jeigu tai nebus padaryta, toks likimas gresia KBG ir prezidento administracijos vadovams.

Priminsime, jog neseniai internete pasirodė paslaptingas pokalbio įrašas: jame pokštininkas, žinomas pseudonimu Vovan222, šnekučiuojasi, kaip spėjama, su Baltarusijos prezidentu.

Įrašas prasideda, kai „Vovanui“ paskambina vienas iš Baltarusijos prezidento žmonių. Telefoninis chuliganas prisistato buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sūnumi. Galiausiai Viktoras Janukovyčius jaunesnysis sujungiamas su asmeniu, kurio balsas labai panašus į A. Lukašenkos.

Toliau tariamas V. Janukovyčiaus sūnus paaiškina, jog rengia paslaptingą „atsarginį planą“, pagal kurį buvęs Ukrainos prezidentas turėtų persikelti iš Rusijos į Baltarusiją.

„Jeigu jis nori atvykti į Baltarusiją, prašom, bet kuriuo metu, tik prieš dieną įspėkite. (...) Pasitiksime jį bet kur, kur tik panorės – tik prieš tai tegul kas nors atvyksta“, - teigia balsas, panašus į A. Lukašenkos.

Mainais už tai chuliganas pažadėjo A. Lukašenkai padovanoti aukso luitą – vieną iš tų, kuriuos V. Janukovyčiaus šeima, kaip spėjama, spėjo išgabenti iš rezidencijos prie Kijevo, kol ten dar neįsiveržė protestuotojai.

DELFI primena, kad tai jau ne pirmas interneto bendruomenėje išgarsėjusio Vovan222 pokštas.

Praėjusių metų spalį vaikinas pasišaipė iš Genadijaus Oniščenkos, atleisto iš Vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovo posto.

Pokštininkas, apsimetęs kanalo „Pervyj baltijskij kanal“ generaliniu direktoriumi Konstantinu Ernstu, tuomet pasiūlė G. Oniščenkai tapti sveikatingumo laidos apie gerus ir prastus produktus vedėju. G. Oniščenka atsakė, jog „tai labai rimtas ir įdomus pasiūlymas“ ir pareiškė esąs pasirengęs jį aptarti.

Rusijoje pokštininkai ne kartą yra pasišaipę telefonu iš aukštų pareigūnų. Vovan222 aukomis yra tapę buvęs TSRS prezidentas Michailas Gorbačiovas, Kijevo „Dinamo“ komandos vyriausiasis treneris Olegas Blochinas, Vyriausiojo rinkimų komiteto vadovas Vladimiras Čiurovas ir nemažai kitų.