„Pastaruoju metu stebiu mūsų opozicijos dejones dėl Rusijos karinių oro pajėgų bazės įkūrimo mūsų teritorijoje. Aš apie tai nieko nežinau. Esu žmogus, priimantis tokius sprendimus, tačiau apie šiuos planus nieko nežinau, - teigė Baltarusijos vadovas. - Šiandien mums nereikia bazės. Mums taip pat nereikia karinių oro pajėgų. Mums reikia tam tikrų ginklų. Apie tai informavau Vladimirą Putiną, o anksčiau - Dmitrijų Medvedevą“.

A. Lukašenka pažymėjo, kad Baltarusija yra Rusijos sąjungininkė.

Rusijai ir Baltarusijai tenka atsakomybė. Mes pasirašėme sutartį ir kartu atsakome už savo vakarinių sienų gynybą. Iš tikrųjų laikomės prieš NATO ne vieni, o kartu su Rusija. Mes netgi turime konkretų veiksmų planą karo atveju. Žinoma, mes jo nepaviešinsime, kadangi šis planas yra slaptas. Konflikto atveju Rusija parems mus kariais, orlaiviais, sraigtasparniais ir taip toliau“, - teigė A. Lukašenka, pridūręs, kad šiomis dienomis šaliai reikia orlaivių, o ne karinių bazių.

„Turime nuostabių pilotų, puikias pilotų mokyklas. Kodėl mums turėtų būti reikalinga bazė? Kodėl mums turėtų būti reikalingai užsienio pilotai ir jų lėktuvai? Ką tada mūsų pilotai veiks? Mums reikia ginklų Baltarusijos ir Rusijos sienų apsaugai. Mes nevyksime kariauti kažkur kitur, aš jau apie tai kalbėjau“, - sakė Baltarusijos vadovas.

A. Lukašenka teigė su niekuo nekalbėjęs apie karinės bazės įkūrimą šalyje ir tvirtino iš dalies esąs įsižeidęs dėl šios informacijos, kurią neva rusai nutekino žiniasklaidai.

„Ar jie nerimauja, kad mes suartėsime su Vakarais? Ar jie bando priversti Vakarus abejoti mūsų ketinimais normalizuoti santykius su jais?“, - stebėjosi Baltarusijos lyderis, įspėjęs dėl galimų tolesnių provokacijų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)