Du „Amtrak“ kompanijos traukinio vagonai nulėkė nuo viaduko, nutiesto virš greitkelio netoli Sietlo miesto.

Pranešama, kad nuo bėgių nuriedėjo iš viso keturi vagonai.

Traukinio avarija JAV

Socialiniuose tinkluose platinamose nuotraukose matoma, kaip medikai rūpinasi nukentėjusiaisiais. Kompanija, kuriai priklauso traukinys, patvirtino, jog per įvykį nukentėjo žmonių.

Traukinio avarija JAV

Taip pat skelbiama, kad keletas automobilių buvo prispausti vagonų. Pranešama, kad sužeista daug vairuotojų. Vietinė žiniasklaida skelbia, jog tai buvo bandomasis greitojo traukinio linijos važiavimas.

Traukinio avarija JAV

Prieš pat avariją traukinys važiavo maždaug 130 km/val. greičiu.

Traukinio avarija JAV

Šerifo departamento atstovas spaudai Edas Troyeris žiniasklaidai pranešė, kad yra žuvusiųjų, taip pat žmonių, vis dar įstrigusių traukinyje. Nei vieno vairuotojo, ant kurių užkrito vagonai, gyvybės avarija nepareikalavo.

Ugniagesiai iš traukinio ištraukė daug žmonių, jie buvo nuvežti į ligonines. Vienas iš keleivių, Chrisas Karnesas pasakojo, kad viduje buvau jaučiama, kaip nuo bėgių rieda vagonai, byra traukinio dalys, o galiausiai per stogą ėmė veržtis vanduo. Išlipti iš traukinio buvo galima tik išdaužus stiklą.

Kompanija „Amtrak“ pranešė, kad avarijos metu traukinyje buvo 78 keleiviai ir 5 įgulos nariai.

„Amtrak“ patvirtino, kad nelaimė ištiko 501-ąjį traukinį, važiavusį į pietus nuo Sietlo į Portlandą, Oregono valstijoje. Traukinys nuo bėgių nuvažiavo apie 64 km nuo Sietlo, apie 8 val. ryto vietos laiku (18 val. Lietuvos laiku) pirmadienį, mažiausiai vienas traukinio vagonas nukrito ant judraus 5-tojo greitkelio.

77 Žmonės buvo nugabenti į artimiausias ligonines. Keturių iš jų būklė buvo sunki.

Internete paviešintose incidento nuotraukose matyti ilgas keleivinis vagonas pakibęs virš greitkelio nuo viaduko, o kiti vagonai nuvažiavę nuo bėgių.

Nelaimė įvyko tarp Takomos ir Olimpijos (Vašingtono valstijos sostinės) miestų. Neseniai buvo atlikti geležinkelio atnaujinimo darbai, pagerinti bėgiai ir signalų sistemos, kad traukiniai galėtų važiuoti greičiau.