Deputatui Franco Bisignano iki jo mirties šių metų sausį buvo išmokėta iš viso 350 tūkst. eurų pensijos, nors jis nei vienos dienos nedirbo savo rinkėjų labui toje Italijos pietinėje saloje.

Per 1976 metais vykusius vietos valdžios rinkimus F.Bisignano buvo kraštutinės dešiniosios partijos MSI kandidatas Mesinos mieste. Tuomet jis pralaimėjo, bet apskundė savo varžovo teisę kandidatuoti, nes šis esą negyveno toje apylinkėje.

Lėtumu garsėjanti Italijos teisingumo sistema galutinį sprendimą paskelbė praėjus 20 metų po tų rinkimų, o F.Bisignano buvo pripažintas teisėtu laimėtoju. Tuomet jam buvo jau per vėlu užimti deputato postą, bet pagal teismo nutartį jis įgijo teisę į pensiją, prilygstančią 1,8 tūkst. eurų per mėnesį.

Dabar dalį F.Bisignano priklausančios pensijos paveldėjo politiko našlė, regiono parlamento buhalterija patvirtino naujienų agentūrai AFP.

Šis atvejis tapo vienas iš daugelio Italijos politikų klasės savanaudiškumo pavyzdžių, nors Sicilijoje buvo imtasi kai kurių žingsnių piktnaudžiavimui pažaboti.

Po praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje įvykdytos reformos renkamų pareigūnų pensijos dydis priklauso nuo darbo, kurį jie dirbo tame poste, trukmės. Be to, buvę pareigūnai gauna mažesnes pensijas, jeigu jie gauna kitokių pajamų.