Štai keli iš daugelio jūsų automobilių kokybės trūkumų:

Neteisingi spidometro parodymai

Jūs, be abejo, puikiai išmanote Kelių eismo taisykles. O jei ir primiršote (nieko keisto, visiems taip atsitinka), gana dažnai šalia kelio galite pamatyti greičio apribojimą primenančius kelio ženklus. Ir nors jūs šio greičio limito laikotės, jūsų automobilis važiuoja daug greičiau. Pavyzdžiui, kur greičio apribojimas yra 50 km/h, jūs, laikydamiesi šio apribojimo, prietaisų skydelyje matote rodyklę ties 50 km/h greičio atžyma, tačiau jūsų automobilis dažnai rieda 70 km/h ar dar didesniu greičiu. Tai yra net 40% paklaida! Juk tikriausiai susimąstėte, kodėl jums tenka taip dažnai rikiuotis iš vienos juostos į kitą apvažiuojant nesuvokiamai lėtai riedančius automobilius. Beje, didėjant greičiui, pavyzdžiui, greitkeliuose, paklaida tik auga, pasiekdama ir net viršydama 100%!

Neveikiantys posūkio signalai

Na, kad jau važiuoja greičiau tie automobiliai, tai važiuoja. Ir tenka dažnai rikiuotis, nieko nepadarysi. Rikiuodamiesi, kaip nurodyta kelių eismo taisyklėse, rodote posūkio signalus. Jūsų automobiliai dažniausiai turi automatines greičių dėžes, tad rankos tikrai laisvesnės, ir įjungti posūkio signalą visiškai nesunku. Tačiau – to jūs irgi paprastai nematote – apie manevrą signalizuojančios lemputės jūsų automobiliuose neveikia! Nė vieno blykstelėjimo. Ir visai ne dėl savo kaltės kartais susilaukiate pikto žvilgsnio, keiksmo mintyse ar net papypsenimo.

Nekokybiški stiklai

Šiais laikais, kai pamatai tamsintus automobilio stiklus, ypač brangiame automobilyje, nekyla abejonių, kad tai – aukštos kokybės gaminys. Ir atrodo išties neblogai. Tačiau, pasirodo, neblogai yra tik iš išorės. Susidaro įspūdis, kad priekinio stiklo viršutinė ir apatinė sritys užtamsintos taip, kad nepraleidžia ne tik saulės, bet ir išvis jokio vaizdo.

Dažnai ne dėl savo kaltės nepamatote automobilį statyti konkrečioje vietoje draudžiančio kelio ženklo arba ant važiuojamosios dalies pažymėtos neįgaliųjų stovėjimo vietos. Ir vėl tenka atremti ne vieną piktesnį žvilgsnį, nors visiškai nesuprantate, kodėl to nusipelnėte. Beje, atrodo, kad geltonos spalvos pro jūsų automobilių stiklus visai nesimato. Tai galima dažnai pastebėti tada, kai netyčia pastatote automobilį šalia geltona spalva nudažyto šaligatvio pakraščio ar pravažiuojate sankryžą užsidegus jau geltonam šviesoforo signalui (juk degė dar žalia, ar ne?).

Vaizdą iškreipiantys šoninio vaizdo veidrodėliai

Jei nesimato pro langą, dažnai padeda šoninio vaizdo veidrodėliai, ypač parkuojant automobilį galu. Ir nors jūs veidrodėlyje matote, jog automobilį statote tiesiai tarp stovėjimo vietą žyminčių linijų, taip, deja, nėra. Visa laimė, kad užsisakėte parkavimo pagalbos sistemą, kuri garsiniais signalais įspėja, kada reikia sustoti, nes priešingu atveju dar ir atsiremtumėte į kokį stulpą. Esate užsiėmę žmonės, todėl per skubėjimą, išlipdami iš automobilio, nepatikrinate, ar tiesiai pastatėte automobilį, juk pasitikite visais jo prietaisais. O paskui ir vėl tas pats: pikti žvilgsniai, pypenimas. Ir kurgi taip nebus - juk liniją apsižergėte taip, kad ten, kur kuo puikiausiai tilptų du automobiliai, dabar stovi vienintelis jūsų.

Nė vienam žmogui nėra smagu sužinoti, jog buvo apgautas. O ypač tada, kai už pirkinį sumokėjote 150.000 ar daugiau litų. Todėl manau, kad turėtumėte vienytis ir rimtai pareikšti pretenzijas jums automobilius pardavusioms gamintojų atstovybėms. Su tokiu įžūlumu reikia kovoti, ir tai galite padaryti tik jūs patys.

Sėkmės! Mes su jumis!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!