Netgi iš paprastos piliečio pozicijos tai atrodo tiesiog nesuvokiama ir paprasčiausiai kvaila. Tokioje situacijoje paprasčiausias paaiškinimas galėtų būti naujosios miesto valdžios noras susidoroti su politiškai neparankiais savivaldos darbuotojais.

Na suprantu, juk taip visada buvo ir toks jau yra dalykas ta politika, kad jei negaus naudos savo politinei grupuotei vienu būdu, tai turės tai padaryti kitu. Visgi mane šokiruoja toks tiesmukiškas ir įžūlus savo asmeninių ar grupinių partijos interesų stūmimas paminant visuomeninį interesą, t.y. savivaldybės darbą, nuo kurio didele dalimi priklauso mieste vykstantys procesai ir miesto gyventojų gerovė.

Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį į vieną Vilniaus mero J. Imbraso pasisakymą apie Vilniaus praskolinimą. Meras retoriškai klausia, kodėl nuo 2006 m. iki tol mažėjusi Vilniaus miesto skola ėmė didėti: „2006 m., kai vėl pradėjo augti: „iš pradžių A. Zuokas mėgino taupyti, bet pastaraisiais metais skola vėl išaugo. Įdomu kodėl?“...

Likau išsižiojęs. Ar miesto meras gali uždavinėti tokius klausimus? Ar jis visiškai nesusipažinęs su Vilniaus miesto savivaldybės projektais ir investicijų programa? Leiskite, gerbiamas mere, atsakyti į Jūsų klausimą. Kadangi studijuoju verslą ir ekonomiką, turiu šiokią tokią nuovoką. Skolos ir pinigų poreikis projektams didėja TODĖL, kad mieste vykdomos gatvių, viadukų, estakadų statybos, mokyklų, senų daugiabučių renovacijos ir daugybė kitų darbų, kuriems reikalingi pinigai (dykai šiais laikais niekas nieko lyg ir nebestato).

Kadangi Lietuvoje veikia bankai ir kitos finansinės institucijos, savivaldybė pinigus iš jų ir skolinasi, tai labai normalus ir netgi sveikintinas procesas. Suprantu, kad tai galbūt sunkiai suvokiama tarybinio auklėjimo ir mąstymo žmogui, tačiau taip viskas veikia šiuolaikinėse visuomenėse.

Taip pat nemanau, kad tokie pareiškimai pridės ir politinio kapitalo, nes žmonės jau nebėra taip izoliuoti nuo informacijos, kaip būdavo anksčiau.

Todėl, Mere, baikite savo politinius žaidimėlius ir imkitės darbų, reikalingų miestui, gyventojams ir investuotojams. Kalbėkite apie tai, kaip skatinti turizmą, gerinti susisiekimą oro transportu (šiuo metu man iš Londono į Vilnių labiau apsimoka skristi pro Rygą, nes taip paprasčiausiai pigiau...), didinti miesto patrauklumą investuotojams, pritraukti naujų tarptautinių viešbučių tinklų, reklamuotis pasaulinėse naujienų televizijose ir t.t.

Taigi sėkmės darbe ir laukiame JŪSŲ savivaldybės veiklos rezultatų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!