Vilniaus mero teigimu, šiemet patvirtintas savivaldybės biudžetas - 869 mln. litų. Savivaldybės skola sudaro 43 proc. biudžeto, o įstatymai draudžia viršyti 50 proc. „Ankstesnė valdžia ėmė paskolas vadovaudamasi principu „po manęs nors ir tvanas“, - pareiškė J. Imbrasas.

Jo teigimu, 2002 m. sostinės savivaldybės skola siekė 292 mln. litų ir vėliau kasmet mažėjo iki 2006 m., kai vėl pradėjo augti: „iš pradžių A. Zuokas mėgino taupyti, bet pastaraisiais metais skola vėl išaugo. Įdomu kodėl?“

Miesto valdžia tikina, kad jai gali nepavykti užbaigti kai kurių pradėtų projektų, nes jie esą „nepadengti realiais pinigais“.

„Biudžete tikrai nėra pinigų biurokratinio aparato didinimui ar papildomų patalpų nuomai. Jeigu merui sunku tai suprasti, tegu traukiasi iš posto“, - priekaištus atrėmė buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Šūkis "Vilnius yra praskolintas" sostinės politikų vartojamas jau ne pirmą kartą. 2000 m. lygiai taip pat buvo kaltinamas sostinės meru buvęs dabartinis liberaldemokratų lyderis Rolandas Paksas, teisinosi - jį pakeitęs J. Imbrasas.

"Dažnai rinkiminėse partijų kalbose linksniuojama, kad Vilnius praskolintas. Mano nuomone, kas nieko nedaro, tas ir skolų neturi, ir darbų nepadaro", - 2000 m. kovo mėnesį žurnalistams sakė J. Imbrasas.

Vilniaus miesto taryba tąsyk buvo patvirtinusi 455 mln. litų miesto biudžetą ir turėjo 101 mln. litų kreditorinių įsiskolinimų.