"Šiemet bičių labai daug, jų prilįs į visas skyles. Žiema buvo šilta, bitės stiprios ir dalijasi į šeimas. Viename spiečiuje gali būti nuo 10 iki 30 tūkstančių bičių. Bičių spiečius nėra pavojingas ir žmonių nepuola. Svarbu jo neliesti ir neerzinti. Medyje spiečius įsikūrė trumpam, netrukus turėtų skristi toliau. Gal bičių motinėlė nutūpė pailsėti, ar pasiklydo išsigandusi miesto triukšmo", - sakė bitininkas.

"Bičių spiečius gali nukeliauti keliasdešimt kilometrų. Yra bitės vedlės, kurios suranda "namus" spiečiui ir veda jį tenai. Kiekviena bitė nešasi medaus, o visas spiečius nešasi apie 4-54 kilogramus medaus. Todėl spiečius negelia, medaus nešanti bitė negali susilenkti, - pasakojo A. Barkauskas. - Pas bitininką, iš kurio bitės kartą išskrido, niekada negrįžta. Toks gamtos dėsnis - spiečius skrenda kuo toliau nuo namų. Spiečius įsimes kur nors palėpėje ar kitame plyšyje".

Bitininkas sako, kad paprastai bičių spiečius kainuoja apie šimtą litų, korys - apie 200-300 litų. Bet šiemet bitininkai nebeturi kam dovanoti bičių, nes jų labai daug.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją