„Mūsų šalies pramonės, verslo ir visos valstybės konkurencingumas ir gebėjimas integruotis į pasaulio ekonomiką didžiąja dalimi priklauso nuo pramonės gebėjimo kurti ir diegti naujas technologijas, – sakė dr. Sigitas Renčys, Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo direktorius. – Siekiame, kad valstybės parama naujų technologijų kūrimui būtų didinama kasmet“.

Aukštųjų technologijų plėtros 2007-2013 m. programoje yra numatyta 2008 m. projektams skirti 12-18 mln. Lt, o nuo 2009 m. po 17-23 mln. Lt kasmet. Pramoninės biotechnologijos plėtros 2007-2010 m. programoje – po 4-10 mln. Lt kasmet.

Šiemet dėl tokios Fondo paramos varžosi 43 aukštųjų technologijų (biotechnologijų, mechatronikos, lazerių technologijų, informacinių technologijų, nanotechnologijų ir elektronikos) mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbų projektai bei 23 pramoninės biotechnologijos plėtros projektai.

Projektus Fondui galėjo teikti mokslo ir studijų institucijos kartu su ūkio subjektais, suinteresuotais projektų rezultatais

Pasak Fondo vadovo, pagal Aukštųjų technologijų plėtros programą finansavimas ir toliau bus skiriamas tokiems projektams, kurie padės plėtoti jau esamas aukštųjų technologijų gamybos kryptis, kurios yra perspektyvios pasaulio mastu ir turi mokslinį potencialą.

„Tuo tarpu Pramoninės biotechnologijos plėtros programoje numatyta finansuoti projektus, kurių pagalba Lietuva galėtų efektyviau naudoti turimus žemės ūkio ir miškų išteklius, mažinti aplinkos taršą bei klimato kaitą“, – sakė S. Renčys.

Šių Fondui teikiamų projektų vykdymo trukmė – iki 3 metų, o metinė projekto vertė gali siekti iki 400 tūkst. Lt, rašoma Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją