Žagarės seniūnė Stasė Eidukienė sako, kad ūkininkai jau skaičiuoja nuostolius, patirtus dėl užtvindytų laukų ir kelių.

Seniūnė sako, kad bebrų pastatytos užtvankos kelia ir tarptautinių problemų - Žagarė yra šalia valstybinės sienos su Latvija, o bebrai, kaip žinia, sienų nepaiso ir tvenkia telkinius tiek Latvijos, tiek Lietuvos teritorijose. Kadangi upės teka iš Lietuvos į Latvijos pusę, užtvenkus upę vanduo semia lietuvių laukus. Griauti bebrų užtvankų latvių pusėje lietuviai negali, nes tai būtų nelegalus veiksmas. Žagarės seniūnė sako, kad belieka tik prašyti kaimyninės šalies ūkininkų, kad griautų jie. Pasak seniūnės, tai padaro ne visi kaimynai.

Žagariečiai pastarąsias kelias dienas traktoriais ir ekskavatoriais kasa bebrų užtvankas, nes žvėriukai įsigudrino namus sau pasistatyti ir patilčių pratakose, kur pakilęs vanduo graso nuplauti mažus tiltelius.

Vietos gyventojai sako, kad bebrų ypač padaugėjo pernai ir šiemet - žvėreliai pastebėti ne tik apylinkėse, medžius graužia jau ir pačioje Žagarėje. Kaip gintis nuo laukus tvindančių žvėrelių žagariečiai sako nežino - net medžiotojų neprisiprašo, kad nušautų bebrus, mat jų kailiai nebemadingi, o mėsa neskani.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją