2016 m. gegužę įtarimų dėl paimto kyšio sulaukęs E. Masiulis žurnalistams žadėjo atskleisti tikrąsias rezonansą sukėlusio sulaikymo detales.

„Patikėkit manimi, kai ateis laikas, aš tiek daug jums papasakosiu, kad tikrai Lietuvoje bus įdomu gyventi daug kam“, – tuo metu teigė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Tačiau po aštuonių bylinėjimosi metų ir įkalinimo įstaigoje praleistų beveik keturių mėnesiu E. Masiulis santūresnis.

„Kaip ir Anušauskas iš ministrų išeidamas, taip ir aš tuo metu, matyt, per daug skambiai pasakiau“, – išskirtiniame interviu Eltai teigė Kauno kalėjime laisvės atėmimo bausmę atliekantis politikas.

E. Masiulio teigimu, šiuos žodžius ištarti paskatino įtarimas, kad už visko stovi aukščiausi šalies pareigūnai – prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Pirmiausiai, aš kalbėjau, kad visame šiame procese yra ir pirmieji asmenys – tuometiniai valstybės vadovai“, – teigė E. Masiulis.

Panašu, kad politikas ir dabar įsitikinęs, jog nemažą vaidmenį šioje istorijoje turėjo tuo metu šaliai vadovavusi D. Grybauskaitė.

„Buvo prezidentės visokie raginimai man, prašymai dėl koncerno. Buvo daug laiškų, susirašinėjimų, kurie buvo iš bylos išvalyti“, – Kauno kalėjime kalbėjo E. Masiulis.

„Kaip uoliai teisėsaugos pareigūnai tyrimo metu ieškodavo visokių laiškų, kur koks nors Utenos kelias paminėtas, ir kaip uoliai buvo išimti visi laiškai iš „tulpių pašto“, kuriame buvo minimas „MG Baltic“ koncernas ar įvardintas Dapkus“, – detalizavo jis.

Pusšeštų metų laisvės atėmimo bausme nuteistas E. Masiulis prisiminė ir pokalbį su tuometiniu premjeru A. Butkevičiumi. Šis, tvirtino nuteistasis, dar iki teisėsaugos veiksmų jam skambinęs ir perspėjęs dėl viešai išsakytos kritikos.

„Paskambino į pavakarę, pakankamai piktas ir susinervinęs, ir sako: žiūrėk, tu čia kritikuoji, bet mes su prezidente kalbėjome ir ji minėjo, kad patikrins tavo žmonos sąskaitas užsienyje. Nors nebuvo jokių sąskaitų. Aš iš to skambučio supratau, kad jis turi kažkokią informaciją, kad tarnybos jau vykdo kažkokį tyrimą. Visi tie dalykai susidėjo ir, matyt, dėl to pasakiau tuos skambius žodžius“, – sakė E. Masiulis.

ELTA primena, kad pernai lapkritį Apeliacinis teismas vadinamojoje „MG Baltic“ byloje pripažino buvusį parlamentarą ir Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimui. Politikui skirta pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmė.

Bausmę politikas atlieka Kauno kalėjime, įsikūrusiame Technikos gatvėje.

E. Masiulis ir jo advokatas yra apskundę Apeliacinio teismo nuosprendį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Taip pat teismo prašyta stabdyti apkaltinamojo sprendimo vykdymą, tačiau toks kreipimasis buvo atmestas.

2022 m. balandį Vilniaus apygardos teismas E. Masiulį bei kitus „MG Baltic“ byloje figūravusius asmenis buvo išteisinęs.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)