Pasidomėjome, kaip klaipėdiečiai apsisaugo nuo šalčio ir vėjo, kokios svarbiausios aprangos detalės, kiek laiko jie skiria pasiruošimui išeiti iš namų.

Klaipėdiškis Ignas sako, kad visų svarbiausia yra patogumas ir aprangą reikėtų pasirinkti pagal tai, kokia veikla užsiima žmogus. „Aš daugiausia laiko praleidžiu savo darbo kabinete, todėl man nereikia labai šiltų drabužių, tačiau jei man tektų daug laiko praleisti lauke, aš būtinai pagalvočiau apie šiltus, vėjui nepralaidžius drabužius.“ – sakė Ignas. Ignas taip pat pastebėjo, kad Klaipėdoje žmonės vengia ryškių spalvų, rengiasi tamsiai, o dažnai ne visiškai atitinkamai pagal orą.

Tuo tarpu, klaipėdietė Justina, mūsų akį patraukė savo išskirtinai ryškiu geltonu šaliku. „Aš visuomet stengiuosi turėti kažką itin ryškaus. Tai pakelia nuotaika. Aš visuomet nudžiungu, sutikusi žmogų, dėvintį ryškius rūbus. Spalvos mus veikia teigiamai.“

Tuo tarpu, klaipėdietė Neringa sakė, kad žiemą svarbiausia kuo šiltesni drabužiai: storos pirštinės, šalikai, kepurės. „Nesvarbu, kaip atrodai, svarbiausia, kad būtų šilta. Aš visuomet apsivynioju šalikais, kad vos kelią matau“.

Pastebėjome, kad klaipėdiečiai nėra linkę daug puoštis ar išsiskirti įmantriomis stiliaus detalėmis, prioritetą skiria patogumui ir praktiškumui: patogūs batai, šilti paltai, pirštinės, šalikai, kepurės.