Kaip pranešė žinyno "Kas yra kas Lietuvoje 2000" vyriausiasis redaktorius Jonas Vitkauskas, Metų žmonėmis devyniose veiklos srityse - kultūros ir meno, medicinos, mokslo ir švietimo, politikos ir valdžios, sporto, teisėtvarkos, verslo ir ekonomikos, visuomeninio gyvenimo, žiniasklaidos - išrinko žmonės, kuriuos į žinyną rekomendavo įvairios institucijos ir organizacijos.

Visi į žinyną įtraukti žmonės galėjo kiekvienoje srityje nominuoti, jų manymu, patį iškiliausią ir daugiausiai per praėjusius metus pasiekusį žmogų.

Per apdovanojimą laureatams bus įteikti Metų žmogaus ženklai - diplomai, biografiniai žinynai "Kas yra kas Lietuvoje 2000" bei amžinos prenumeratos liudijimai.

Pirmadienį Metų žmogaus verslo ir ekonomikos srityje bus apdovanotas Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys.

Antradienį Metų žmogaus prizas žiniasklaidos srityje bus įteiktas žurnalistui Vytautui Matulevičiui, kultūros ir meno srityje - poetui Justinui Marcinkevičiui, mokslo ir švietimo srityje - Vilniaus universiteto rektoriui Rolandui Pavilioniui.

Metų žmogaus titulas visuomeninio gyvenimo srityje trečiadienį atiteks Seimo narei Nijolei Oželytei.

Metų žmogumi medicinos srityje išrinktas chirurgas Vytautas Jonas Sirvydis, teisėtvarkos srityje - Europos žmogaus teisių teismo teisėjas Pranas Kūris, sporto srityje - krepšininkas Arvydas Sabonis.