Vyriausybė trečiadienį nepritarė grupės Seimo narių pasiūlymui nekeisti dabartinės miškų valdymo sistemos ir palikti dabartines urėdijas arba sumažinti jų skaičių iki 25, nustatant minimalius valstybinio miško plotus ir metines kirtimų apimtis.

Anot Aplinkos ministerijos, toks pasiūlymas nepadidintų urėdijų veiklos ir valdymo efektyvumo, valstybės ištekliai ir toliau būtų naudojami neracionaliai, sektoriuje būtų sunku taikyti skaidrumo ir gero valdymo kriterijus. Be to, nebūtų įgyvendintos Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijos apjungti smulkias valstybės įmones.

Vyriausybė pritarė Seimo narių Virginijos Vingrienės, Juozo Varžgalio, Algimanto Salamakino, Kęstučio Bacvinkos, Audrio Šimo ir Juozo Oleko siūlymui drausti būsimos įmonės „Lietuvos valstybiniai miškai“ darbuotojams ir jų giminaičiams dirbti, steigti ar kitaip dalyvauti privačiose medienos ruošos, perdirbimo, prekybos ir medžioklės aptarnavimo įmonėse. Manoma, kad toks apribojimas pašalintų bet kokias prielaidas neskaidriai veiklai valstybiniuose miškuose.

Urėdijų pertvarkos planas numato, kad vietoj Generalinės urėdijos ir 42 urėdijų bus įsteigta 25 skyrius turinti viena valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“. Prie šios įmonės ketinama prijungti ir Miškotvarkos institutą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)