Vyriausybė ir toliau laikosi nuomonės, kad pensijų pakėlimas būtų nepamatuotas sprendimas ir gali turėti neigiamos įtakos valstybės ekonominiam stabilumui.

Pensijas didinti siūlanti opozicinė Krikščionių partija teigia, kad reikiamus 600 mln. Lt galima gauti atsisakius 2 proc. „Sodros“ įmokos pensijų fondams, pensijoms būtų galima skirti 350 mln. litų, pardavus bendrovių akcijas - apie 200 mln. litų, o nekilnojamąjį turtą - dar apie 300 mln. litų. Papildomai apie 150 mln. litų pensijų padidinimo iniciatoriai siūlo gauti iki 20-30 proc. padidinus naftos ir dujų išteklių bazinius mokesčius už valstybės išžvalgytus telkinius.

Vyriausybė pasitarime pirmadienį svarstė šiuos siūlymus ir juos išbrokavo.

„Iš nereguliarių pajamų bandyti spręsti problemą` - tai reiškia didinti deficitą. Žinome, kokios pasekmės gali būti“, - po pasitarimo sakė premjeras.

Jis sako tikįs, kad antradienį pavyks sutelkti valdančiuosius, kad toks opozicijos siūlymas nebūtų priimtas. „Galvoju, kad ir opozicijoje atsiras daugiau noro suprasti, kokias pasekmes tai gali sukelti, - sakė jis. – Tai labai tiksliai įvardino prezidentė.“

Kitas koalicijos narys – Liberalų sąjūdžio vadovas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis apkaltino opoziciją neatsakingu politikavimu prieš rinkimus. „Suprantame įsipareigojimus, kurie yra duoti pensininkams. Jie turi būti įgyvendinti, bet tik tada, kai valstybė turės realias galimybes. 2011 m. tokių realių galimybių nematome, - sakė jis. - Neatsakingai bandoma politikuoti prieš savivaldos rinkimus. Visiškai nesirūpinama, kaip įgyvendinti šį sprendimą.“

Prezidentė D. Grybauskaitė irgi supeikė opozicijos siūlymus. Ji pasisakė, kad būtų nusikalstama sunkmečiu pravalgyti tokią pinigų sumą.

2009-ųjų pabaigoje Seimas nusprendė, kad dėl krizės sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos bus mokamos iki 2011-ųjų pabaigos.