R. Žaliūno teigimu, jei nebus komplikacijų, V. Uspaskichas Kauno klinikose praleis iki 5 dienų.

„Pacientui V. Uspaskich sutikus, patvirtinu, kad jis guli Kardiologijos klinikoje. Dabar esame sudarę gydymo ir ištyrimo planą 3-5 dienomis. Aš manau, kad per šį laikotarpį mes žinosime, kokia iš tiesų yra jo sveikatos būklė ir kokios grėsmės jo gali laukti ateityje. Kai jis atvyko, mes jam įtarėme ūminį išeminį sindromą, bet tam, kad patvirtintume ar paneigtume šią diagnozę, reikia atlikti eilę tyrimų. Tai yra įprastinė tvarka ir mes tai skubiai padarysime“, - teigė R. Žaliūnas.

Kol kas nekomentuojama, ar politikui tik įtariamas, ar jau yra įvykęs širdies infarktas.

„Šiuo metu jo gyvybei ir sveikatai grėsmės nėra. Aš manyčiau, kad jis yra patikimose rankose ir manyčiau, kad mes klinikinę situaciją įvaldysime (...). Jis viską supranta, adekvačiai atsakinėja į klausimus“, - sakė Kardiologijos klinikos vadovas.
Viktoras Uspaskichas

R. Žaliūnas kategoriškai paneigė, kad V. Uspaskichas simuliuoja ir imituoja ligą.

„Manau, tai tikrai yra atmestina. Kadangi šiuolaikinė medicina leidžia anksti pažinti ligą dar nesant simptomams. Todėl imituoti ar apsunkinti nesamą situaciją neįmanoma, kadangi yra tam tikti objektyvūs tyrimo metodai, kas leidžia objektyvizuoti ir tuos duomenis galima pateikti kitiems ekspertams, kurie savo akimis galės pamatyti, kokia yra reali situacija. Tam reikalingas laikas ir mes padarysime tuos tyrimus, kurie objektyvizuos realią jo situaciją“, - teigė R. Žaliūnas.

Savo ruožtu LSMU Kauno klinikų Kardiologijos skyriaus vedėja Olivija Gustienė teigė, kad V. Uspaskichui taikomas medikamentinis gydymas, pritaikytas pagal paciento būklę. V. Uspaskichas į Kauną atvyko iš Kėdainių ir buvo skubiai hospitalizuotas.

„Kol sunku pasakyti kokia diagnozė bus nustatyta šiam konkrečiam pacientui. Tai paaiškės atlikus nuodugnius tyrimu“, - teigė O. Gustienė.

V.Uspaskicho advokatas: mačiau, kad yra problemų

Vidurdienį Kauno klinikose apsilankė ir V. Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis. Advokatas rūpinasi specialia pažyma, kuri reikalinga dėl vykstančio teismo proceso.

„Žinau tik faktą, kad jis čia guli. Dabar skubu pažymos, nes tuoj bus pietūs. Man tai gyvybiškai svarbu“, - teigė V. Sviderskis.

Pažymoje turėtų būti nurodytas laiko terminas, kuris apibrėš, kiek laiko politikas negalės dalyvauti teismo posėdžiuose.

V. Sviderskis teigė jau anksčiau pastebėjęs, kad V. Uspaskichas turi sveikatos problemų.

„Juokais mes visada pasikalbėdavome (apie sveikatos problemas - DELFI). Aš mačiau, kad yra žmogui, kad yra kažkokių problemų. Bet principas toks – ko man nesako klientas, to man neprivalu žinoti“, - teigė V. Uspaskicho gynėjas.

V. Sviderskis taip pat nesileido į kalbas, kad žmonės gali manyti, jog politikas simuliuoja.

„Tikėti reikia bažnyčioje, o čia yra faktas – žmogus guli ligoninėje“, - teigė V. Sviderskis.

Kivirčas su teisėja – paskutinis smūgis V.Uspaskicho širdžiai?

Su savo klientu Kauno klinikose pabendravęs V. Sviderskis DELFI teigė, jog apie Darbo partijos lyderio dalyvavimą trečiadienį numatytame teismo posėdyje negali būti nė kalbos. Esą tikėtina, kad V. Uspaskichas dėl pablogėjusios sveikatos teisme negalės rodytis iki10 dienų.

„Manau, kad tai galėtų būti savaitė, gal 10 dienų. Rytoj tai jo tikrai nebus. Jokiu būdu“, - kalbėjo advokatas.

Pasak jo, „darbiečių“ lyderio širdis galėjo sustreikuoti nepakėlusi streso: įtampą esą kėlė ir jungtuvės su „tvarkiečiais“, ir naktimis rašyti bei taip ir neduoti parodymai teismui, ir pirmadienį įsiplieskęs kivirčas su teisėja Daiva Pranyte-Zalieckiene.

„Jis išgyveno dėl tos bylos. Vakar įtempta buvo diena. Lemiamas, sakyčiau, sunkus momentas. Visa tai susidėjo. Visi turėjome pagrįstus teisėtus lūkesčius, kad bus tenkinami šie prašymai (V. Uspaskichas prašė bylą papildyti naujomis ekspertizėmis bei liudijimais – DELFI). Jis neprašė kažko daug. Jis tik prašė, kad jam leistų pabaigti dėliotis mintis. (...) Taip viskas baigėsi. Sunku. Reikia labai stipriam būti žmogui, kad atlaikytų tuos krūvius“, - atviravo V. Sviderskis.

DELFI primena, jog pirmadienį D. Pranytės-Zalieckienės vadovaujama teisėjų kolegija atmetė visus V. Uspaskicho ir jo bendražygių bei advokatų teiktus prašymus. Po šio sprendimo Darbo partijos lyderis paprašė atidėti tądien turėjusią vykti savo apklausą. Teisėjų kolegijos pirmininkė tai interpretavo kaip atsisakymą duoti parodymus. Po pasitarimo su V. Sviderskiu V. Uspaskichas pareiškė nepasitikintis teisėja ir oficialiai atsisakė liudyti.

„Gerbiama teisėja, nežiūrint, kad jūs tokia graži, aš jumis nepasitikiu“, - pareiškė „darbiečių“ lyderis. Po jo parodymus duoti atsisakė ir Vitalija Vonžutaitė. Likę du kaltinamieji – Vytautas Gapšys ir Marina Liutkevičienė – parodymus turėjo duoti antradienio teismo posėdyje, tačiau tai neįvyko, mat į teismą neatvyko V. Uspaskichas.

V. Uspaskichas, anot advokato, šiuo metu jaučiasi palyginti neblogai.