Susitikime dalyvavo ir tvarkietis Valentinas Mazuronis, Kęstas Komskis, socialdemokratas Juozas Olekas bei Juozas Bernatonis.

Po maždaug valandą trukusio pasitarimo partijos sutarė formuoti darbo grupę, kuri toliau derins valdančiosios daugumos formavimo reikalus.

Besiformuojančios koalicijos atstovai antrajame rinkimų ture žada palaikyti vieni kitus vienmandatėse apygardose prieš kitų partijų atstovus.

„Mes išreikšime palaikymą visose tose apygardose, kur yra mūsų iš trijų partijų kandidatas, kuris lieka vienas prieš bet kokią kitą iš likusių partijų. Tai pirmas dalykas. Antras, formuojame darbo grupę, kuri pradės konsultacijas dėl koalicijos ir laukiame antro turo rezultatų“, - po susitikimo sakė Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas.

Jo teigimu, gali būti, kad po antro turo į koaliciją būtų kviečiama kokia nors ketvirta partija, bet jokio pavadinimo neįvardijo.

„Jeigu bus noras prijungti ketvirtą partnerį, tai bus deramasi 3+1”, - sakė V. Uspaskichas, pridūręs, kad nebuvo įvardinta nė viena partija, kuri galėtų tapti tuo ketvirtuoju partneriu. Po susitikimo politikai teigė, kad dėl premjero posto nesiderėjo, bet paklaustas, ar norėtų būti premjeru V. Uspaskichas atsakė: „Tai aišku“.

„Nekalbėjome nei dėl premjero, nei dėl ministrų, nekalbame, kol nebus antro turo rezultatų“, - sakė Darbo partijos pirmininkas. Paklaustas dėl Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicijos, V. Uspaskichas teigė, jog šios partijos gali kurti valdančiąją daugumą, bet aritmetinės daugumos jos neturės.

Beje, po trijų partijų lyderių ir jų pavaduotojų susitikimo su žurnalistais  bendravo tik V. Uspaskichas – socialdemokratas A. Butkevičius ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis R. Paksas buvo tylūs, nes esą negali kalbėti visi  kartu choru.