VTEK svarstys, ar G. Kėvišas nesupainiojo interesų prašydamas Vilniaus savivaldybės paramos dviem užsienio atlikėjų koncertams savo vadovaujamame teatre, kuriuos organizavo jo sūnaus įmonė.

Kaip skelbė BNS, G. Kėvišas 2015 metų birželį pasirašytame prašyme Vilniaus miesto savivaldybės merui Remigijui Šimašiui prašė paremti 2016–2017 metais LNOBT planuojamus koncertus, tarp jų Londono simfoninio orkestro koncertą bei Didžiosios Britanijos Karališkojo filharmonijos orkestro koncertą.

Abu juos organizavo „Riverside music“, jos akcininkas yra G. Kėvišo sūnus Martynas, o pats G. Kėvišas teikia įmonei konsultanto paslaugas.

Savivaldybė Londono orkestro koncertui LNOBT skyrė 30 tūkst. eurų paramą.

VTEK jau anksčiau nagrinėjo šį epizodą spręsdama, ar G. Kėvišas nesupainiojo interesų rengiant tris koncertus, už kuriuos teatras sūnaus įmonei sumokėjo 390 tūkst. eurų.

Tuomet VTEK nustatė, kad pažeidimų nebuvo, nes G. Kėvišas pats nepasirašė sutarčių, tai už jį padarė pavaduotojas Naglis Stancikas.

Komisija trečiadienį taip pat nagrinės Seimo konservatorių prašymą įvertinti naujienų portalo delfi.lt skebtą informaciją, kad 2014-aisiais už buvusį ir esamą ministrus M. Sinkevičių ir R. Sinkevičių medžioklėse mokėjo ir verslininkas Darius Nedzinskas, ir kelininkų įmonės „Fegda“ generalinis direktorius Arvydas Gribulis, ir „Alytaus energijos“ vadovas Vytautas Čeponis.

Prašyme teigiama, kad šiedu politikai, nedeklaruodami ryšių su verslininkais bei galbūt nemokėdami už medžioklę ir to nedeklaruodami kaip dovanos, galėjo supainioti interesus.

Komisija turėtų apsispręsti ir dėl Kauno tardymo izoliatoriaus Ūkio skyriaus vedėjo Prano Vaškio elgesio.

Teisėsaugos pareigūnams apie pažeidimus pranešusi izoliatoriaus darbuotoja Rasa Kazėnienė teigė, kad Kauno tardymo izoliatoriui atliekų išvežimo paslaugas teikia bendrovės „Vipita“, „Tis“ bei „Tis LT“, jų akcininkas yra P. Vaškys.