Politiko įgaliojimai parlamente trečiadienį priimtu VRK sprendimu nutraukiami nuo gegužės 20 dienos.

E. Masiuliui atsisakius Seimo nario mandato, jo vietai parlamente užimti nebus rengiami nauji rinkimai, nes iki eilinių Seimo rinkimų liko mažiau nei pusė metų. Politikas buvo išrinktas vienmandatėje Marių rinkimų apygardoje.

Kartu su mandatu E. Masiulis netenka ir teisinės neliečiamybės.

Į VRK trečiadienį E. Masiulis atvyko su savo advokatu Mindaugu Bliuvu. VRK politikas priminė, kad dar praėjusį penktadienį buvo susitikęs su VRK pirmininku bei jam įteikęs pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

„Prasidėjęs ikiteisminis tyrimas yra ta priežastis, dėl kurios noriu, kad teisingumas būtų vykdomas nesidangstant Seimo nario imunitetu ir kitais įgaliojimais. Taip pat priėmiau sprendimą - jau atsistatydinau iš Liberalų sąjūdžio partijos pirmininko pareigų, sustabdžiau narystę partijoje ir todėl šiandien čia, jūsų akivaizdoje, noriu tiesiog pareikšti arba įgarsinti pareiškimą dėl atsistatydinimo", - kalbėjo E. Masiulis.

Jis tikino tokį sprendimą darąs viską apgalvojęs, laisva valia.

„Be jokios abejonės, patekęs į tokią kontroversišką situaciją, susidarė didelis rezonansas, jaučiu tam tikrą moralinį, ne tik teisinį poreikį nesidangstyti nei Seimo nario pareigomis, nei kitomis pareigomis, o kaip eilinis Lietuvos Respublikos pilietis stoti prieš teisingumą ir dalyvauti teisiniuose procesuose", - sakė politikas.

VRK E. Masiulio prašymą tenkino vienbalsiai.

E. Masiulis iš Liberalų sąjūdžio pasitraukė ir Seimo nario mandato atsisakė savo iniciatyva.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas galimai paėmė itin didelės vertės kyšį iš „MG Baltic" koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Anot tyrėjų, pas specialaus liudytojo statusą turintį E. Masiulį rasti 106 tūkst. eurų, nors šiuo metu neoficialiai kalbama apie 250 tūkst. eurų pinigų sumą, kurių dalis buvo žymėti.

Praėjusią savaitę teismas R. Kurlianskį leido suimti dvidešimčiai parų.