VRK pirmadienį sulaukė prokurorų prašymo panaikinti kandidato į Seimo narius V. Gapšio teisinę neliečiamybę. V. Gapšys praėjusį penktadienį, kaip ir kiti kandidatai į Seimo narius, įgijo teisinę neliečiamybę. Pagal Seimo rinkimų įstatymą, oficialiai paskelbus kandidatus iki pirmojo naujai išrinkto Seimo posėdžio be VRK sutikimo jie negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, suimami, negali būti kitaip varžoma jų laisvė.

Pats V. Gapšys, kaip nurodė VRK pranešėja, prieštaravimų dėl prokurorų prašymo neturėjo.

"V. Gapšys sutinka būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn", - sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

VRK sprendimą priėmė vienbalsiai, tam pritarė 12 komisijos narių.

V. Gapšys yra įtariamasis politinės korupcijos byloje. V. Gapšiui įtarimai pareikšti dėl stambaus kyšininkavimo ir prekybos poveikiu - Baudžiamajame kodekse numatytų sunkių korupcinio pobūdžio nusikaltimų.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad V. Gapšys, būdamas valstybės tarnautojas - Lietuvos Respublikos Seimo narys, parlamentinės politinės partijos pirmininko pavaduotojas ir šios politinės partijos Seime frakcijos narys, "MG Baltic" koncerno atstovui Raimondui Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė 25 000 eurų kyšį - ši suma du su puse karto viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL, arba šiuo metu 9 415 eurų) dydį. Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad, turimais duomenimis, įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

V. Gapšiui paskirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Politikas yra atsisakęs Seimo nario mandato. Parlamentaro mandatą "darbiečiui", kuris išliko Darbo partijos rinkimų štabo vadovu, panaikino rugpjūtį.