Jiezne gyvenančios ir 4 vaikus auginančios Sonatos Kuzmienės šeimoje vokietis Gerhardas Carlas lankosi paskutinį kartą. Šeimai įteikęs Bibliją jis sako išvykstantis ramus – padovanotas dviejų kambarių butas erdvus ir šiltas. Daugiavaikė mama sako nenorinti net prisiminti ankstesnių gyvenimo sąlygų, nes po skyrybų iš gaunamų pašalpų bedarbei verstis kol kas nelengva.

„Grįžo dvasinė ramybė. Esu užtikrinta, jau galiu pati spręsti įvairius klausimus. Labai dėkoju ponui G. Carlui už dosnią dovaną, labai ja džiaugiuosi“, – dėkojo daugiavaikė mama Sonata Kuzmienė.

Pasak G. Carlo, jis remia tik tvarkingas tris ir daugiau vaikų auginančias šeimas ir tik vieną kartą. Taip norįs suteikti tvirtą pagrindą, viltį ir galimybę vaikams sukurti geresnes gyvenimo sąlygas.

Gerhardas Carlas
„Visada kartoju: į Lietuvą važinėsiu tol, kol Dievas man tai leis daryti. Bandėme kalbinti ir kviesti daryti gerus darbus Lietuvos įmones ir verslininkus, tačiau mažai kas panoro prisidėti prie pagalbos skurstantiems. Lietuvos verslininkų parama nesudaro nė vieno procento. Aš įkūriau fondą ir Vokietijoje, tokį patį kaip ir Lietuvoje“, – kalbėjo VšĮ „Solidarity“ vadovas Gerhardas Carlas.

Per tris viešnagės Lietuvoje dienas Gerhardas Carlas planuoja aplankyti šeimas, kurioms jau suteikta parama, ir dvi naujas, pageidaujančias pagerinti gyvenimo sąlygas.

Asta Lopėčienė su vyru augina penkis vaikučius, greitai sūpuos ir šeštąjį. Todėl iš atlyginimų ir socialinių pašalpų sako sunkiai sutaupysiantys namo remontui. Maistui ir drabužiams esą išleidžiama didžioji dalis pinigų.

„Susiremontuoti būstą, kad iš išorės atrodytų gražiai. Gal vaikams antrame aukšte kokį kambariuką įrengti. Įsidėti plastikinius langus, apsišildyti, pasikeisti krosnelę“, – planus pagerinti buitį vardijo daugiavaikė mama Asta Lopėčienė.

Krikščionių solidarumo labdaros fondas Marijampolės regione per trylika metų daugiavaikėms šeimoms padėjo įveikti skurdą - nupirko nedideles sodybas ar butus 69 šeimoms, kuriose auga daugiau nei 400 vaikų. Būstams G. Carlas jau skyrė daugiau nei du milijonus litų.