Kita vertus, pasak V. Navicko, nepaisant miestą slegiančios 900 mln. Lt skolos, gyvenimas teka įprasta vaga – važiuoja ir autobusai, ir troleibusai, šildymas ir elektra neišjungti. „Atskirkime du dalykus – rinkimai ir rinkiminio chaoso rengimas rinkimų tikslu ir miesto gyvenimas. Visi klausimai sprendžiami, visos problemos žinomos. Nematau ypatingų pasikeitimų miesto gyvenime“, - kalbėjo sostinės meras.

V.Navickas nepraleido progos užsiminti, kad jo atsistatydinimo klausimą kelia prieš rinkimus nupirkta žiniasklaida.

Socialdemokratų Vilniaus skyriaus pirmininkas, Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius aiškino, kad koalicijoje pokalbiai vyksta, procesui vadovauja ir šiandien už tai atsakingas premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas Raimundas Alekna.

Prieš porą savaičių Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) politikai Vilniaus miesto savivaldybėje surinko daugumos tarybos narių parašus po dokumentu, kuriuo siūloma trauktis tiek dabartiniam miesto merui Viliui Navickui, tiek visiems vicemerams, taip pat savivaldybės administracijos direktoriui bei jo pavaduotojams.

Pasak R. Adomavičiaus, kuo labiau artėja rinkimai, tuo labiau atsiranda įvairių dalykų. „Be abejo, būnant opozicijoje visi siekia sukelti kuo didesnį šurmulį, įrodyti, kad kažkas blogai dirba, padėtis tokia bloga, kad reikia nedelsiant visiems atsistatydinti“, - LLRA iniciatyvą komentavo R. Adomavičius. Jis teigė neišgirdęs asmeninių priekaištų, dėl ko turėtų atsistatydinti.

DELFI primena, kad valdančią koaliciją šiuo metu bando formuoti konservatoriai, kurie į merus vietoje V. Navicko norėtų deleguoti frakcijos seniūną R. Alekną. Kol kas dėl naujos koalicijos derėjosi konservatoriai, Liberalų sąjūdis, socialdemokratai, liberalcentristai ir Nepriklausoma frakcija, tačiau balsuoti dėl naujo mero negalima tol, kol neatsistatydino ar nebuvo atstatydintas senasis.a