„Turime šiuos metus prisiminti kaip metus, kai mes galime ir turime švęsti mūsų partijos dvidešimtmetį, todėl gegužės mėnesį mes, švęsdami savo dvidešimtmetį, turėsime progą rinktis į eilinį neeilinį suvažiavimą, o iki to laiko, kaip numato mūsų partijos įstatai ir mūsų partijos tvarka, visuotiniuose visų partijos narių rinkimuose turėsime išsirinkti mūsų partijos vadovą“, - tarybos posėdyje teigė A. Kubilius.

Kaip žinoma, pernai lapkričio mėnesį TS-LKD Politikos komitetas paragino kuo skubiau surengti neeilinį TS-LKD suvažiavimą, jame patvirtinti partijos veiklos naujomis sąlygomis strategiją ir krašto moralinės krizės įveikimo programą. Politikos komitetas konstatavo, kad džiūgavimai dėl Seimo rinkimuose laimėtos antrosios vietos tėra „tariama pergalė“, dėl kurios apsigaudinėjama.

„Istoriškai gresia Antrosios Respublikos pabaiga“, - tuomet konstatavo V. Landsbergio
vadovaujamas Politikos komitetas.

Suvažiavimo sušaukimas svarbus tuo, kad Politikos komitetas nori priversti partijos vadovybę prisiimti atsakomybę dėl neva pralaimėtų Seimo rinkimų, mat juose triumfavo socialdemokratai ir Darbo partija.

Konservatoriai rinkimuose pagal mandatų skaičių užėmė antrą vietą, tačiau, Politikos komiteto nuomone, tai yra rinkimų pralaimėjimas, nes gautų balsų nepakako apsaugoti Lietuva nuo už konservatorius blogesnių partijų kenkimo.


_____________________________________________