Teismas surengė ketvirtą parengiamąjį posėdį ir bandė sutaikyti šalis.
V.Komskis sutinka atsisakyti ieškinio teismui, jeigu B.Minevičienė viešai paneigs savo žodžius.

Su tokia sąlyga atsakovė nesutiko, todėl daugiau parengiamųjų posėdžių šioje byloje nebus. Birželio 8 dieną teismas imsis bylos nagrinėjimo iš esmės, kur liudytoju ketinama apklausti moters sūnų Gintarą Minevičių.
Civilinę bylą nagrinėjanti teisėja Raimonda Pauparienė BNS sakė, kad B.Minevičienė pageidavo, kad sūnus būtų apklaustas posėdyje trečiadienį, tačiau parengiamajame posėdyje teismas to padaryti negalėjo. Liudytojas bus apklaustas bylą nagrinėjant iš esmės.

Bitėnų kaime gyvenanti buvusi mokytoja ir pasieniečių žvalgė B.Minevičienė teisme atsidūrė viešai pareiškusi, kad esą Pagėgių savivaldybės meras V.Komskis 2003 metais atvyko apžiūrėti, kaip vaduojamas purvuose įklimpęs vilkikas su kontrabandinėmis cigaretėmis.

V.Komskis šiuos žodžius įvertino kaip šmeižtą, kreipėsi į teismą su ieškiniu, kad bitėniškė žiniasklaidoje papasakotą istoriją paneigtų. Tačiau moteris nesutinka, mamos žodžius ketina patvirtinti jos sūnus. Pati atsakovė teigia, kad įvykį matė ir daugiau žmonių, tačiau jie bijo liudyti.

2010-ųjų pavasarį Bitėnų gyventoja susitiko su Seimo pirmininke Irena Degutiene, kai ji su grupe parlamentarų buvo atvykusi į Pagėgius pasikalbėti apie kontrabandą.

"Pasakiau, kad prieš septynerius metus mačiau, kaip V.Komskis bendravo su cigaretes prie mano namų Rambyno regioninio parko teritorijoje krovusiais vyrais", - pasakojo bitėniškė.

B.Minevičienė nematė, kad šis pokalbis buvo nufilmuotas. Vakare jis buvo parodytas per vienos televizijos žinias. Netrukus kitos televizijos laidos žurnalistai bitėniškės paprašė papasakoti apie kontrabandininkus, kurie darbuojasi šalia jos sodybos.

I.Degutienei bitėniškė papasakojo, kad 2003 metų sausio 25 dienos rytą purvyne įklimpo vilkikas. Sunkiasvorę transporto priemonę bandė traukti į pagalbą atskubėjęs žemės ūkio bendrovės traktorininkas. Kai tai nepavyko, atvažiavo kitas vilkikas, į kurį keliolika vyrų perkrovė cigaretes.

"Vienas kontrabandininkų atėjo pas mane paprašyti kastuvo. Jų darbą matė miško darbininkai, žvejai. Buvo daug smalsuolių, bet arti vilkiko niekas negalėjo prieiti", - prisiminė B.Minevičienė.

Jos tvirtinimu, per patį darbo įkarštį žalios spalvos "Audi A6" atvažiavo V.Komskis: "Jis priėjo prie kontrabandininkų, kažką pasakė, sėdo į automobilį ir išvažiavo. Po kiek laiko atvyko pasieniečiai, bet jie nesidomėjo vilkiku - nuvažiavo tolyn. Aš nesakau, kad ta kontrabanda buvo V.Komskio, bet žmonėms susidarė toks įspūdis. Iki šiol nei su Pagėgių meru, nei jo broliu Seimo nariu Kęstu Komskiu nesu bendravusi".

Bitėnuose, prie Rambyno kalno gyvenanti B.Minevičienė trejus metus bendradarbiavo su pasieniečiais. Ji gaudavo atlyginimą už pranešimus apie iš Rusijos į Lietuvą Nemunu gabenamą kontrabandą.
Rusijos pasienyje esančius Bitėnus kontrabandininkai pamėgo jau seniai. Čia yra susiaurėjusi Nemuno vaga, patogus paslėpti ir kontrabandą krauti krantas.