Po kelių valandų paieškos paaiškėjo, kad berniukas niekur nedingo, tiesiog sugyventiniai tiek gėrė, kad pamiršo, jog vaiką išsivežė senelis - praneša Lietuvos Ryto televizijos žinių laida „Reporteris“.

Prieš kameras nenorėjęs savo veido rodyti vyras žurnalistams pasakojo, kad tiksliai nepamena, kada dingo jo sugyventinės sūnus – berniuko pasigedusi pora dvi dienas gėrė. Žurnalistei vyras pasakojo, jog prasiblaivę išsigando, kad nėra vaiko. Vyras teigia, kad pati moteris iškvietė policiją, nes nieko neatsiminė. Tuo tarpu moters sugyventinis pradėjo ieškoti vaiko.

„Ieškojau visur. Aš gi nežinojau, girtas buvau,“ - pasakoja vyras.

Į policijos komisariatą paskambinus girtai motinai ir pranešus, kad dingo jos 4 metų sūnus ant kojų buvo sukeltos specialiosios tarnybos, pareigūnai apieškojo apylinkes. Dingusio ketverių metų berniuko gausios pareigūnų pajėgos ieškojo net dvi valandas. Baimintasi, kad jis galėjo nuskęsti šalia esančioje Danės upėje arba netoli namų esančiame tvenkinyje.

„Kadangi grėsmingas pranešimas apie vaiko dingimą, mūsų pareigūnai labai rimtai pažiūrėjo į šią problemą ir darbo ėmėsi didelės mūsų pareigūnų pajėgos. Netgi buvo nuspręsta pasiimti tarnybinį šunį, kad būtų galima bent jau kryptį numatyti, kur tas vaikas galėjo nueiti. Buvo spėjama, kad vaikiukas galbūt galėjo įkristi į tvenkinį ar nueiti prie upės ir galbūt nuskendo,“ - susidariusią situaciją komentavo Klaipėdos policijos atstovas Albinas Strumyla.

Po bevaisių paieškų nuspręsta patikrinti klaipėdiečių telefonus. Paaiškėjo, kad girti sugyventiniai nė nepajuto, kai jų namuose apsilankė tėvas. Išvydęs siaubingą vaizdą jis keturmetį išsivežė į savo namus.

Klaipėdietės sugyventinis aiškino, kad vyro tėvas paėmė vaiką, nes sugyventiniai girtavo. Jis teigė nežinantis, kodėl tėvas taip pasielgė ir negalėjo atsakyti į žurnalistės klausimą, ar vyro tėvas išsigando, kad gali būti pavojus vaikui.

„Nežinau dėl ko jis taip padarė. Nebešnekam. Susipykom su tėvu,“ - pasakoja klaipėdietis.

Vyras teigia, kad vaikas buvo grąžintas 8 valandą ryto. Iki praėjusių metų pabaigos Norvegijoje aukštalipiu dirbęs klaipėdietis neslepia, kad net gražinus vaiką geria jau 4 parą. Vyras teigia, kad išgėrinėja, nes jaučia stresą.

Pasiteiravus, kas būtų, jei toks incidentas būtų nutikęs Norvegijoje, vyras lakoniškas: „Pipec būtų“. Už vaiko nepriežiūrą motinai gresia nuobauda.

„Manyčiau, kad reikėtų tėvus gerai pakratyti už pakarpos dėl to, kad jie neprižiūrėjo savo mažo sūnaus. Nusikaltimo pagal Lietuvos įstatymus jie jokio nepadarė, tiesiog Administracinis kodeksas teigia, kad už vaiko nepriežiūrą juos galima bausti. Manau, kad artimiausiu metu tai ir bus padaryta,“ – teigė policijos pareigūnas A. Strumyla.

Klaipėdos Vaiko teisių apsaugos specialistai sako, kad panašūs atvejai pasitaiko neretai.

„Dažnoki tokie atvejai iš tikrųjų. Mūsų skyrius irgi nemažai gauna tokių atvejų. Ne tik prisigeria, bet ir šiaip pamiršta, kad turi vaikus iš tikrųjų, ir vartoja narkotines medžiagas. Ypatingai didelė problema yra su turinčiais psichinių problemų šeimose. Daug yra problemų šeimose, kurios turi vaikus. Labai gaila, bet jie pamiršta savo vaikus,“ – apie siaubingą padėtį lietuvių šeimose pasakojo Klaipėdos Vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja Gražina Aurylienė.

Girtaujanti šeima bus įtraukta į rizikos šeimų sąrašą, ją prižiūrės ne tik Vaiko teisių specialistai, bet ir policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)