Kaip BNS sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas, sostinėje įvedus 100 eurų kompensacijas privačius darželius lankantiems vaikams, padidėjo vaikų migracija tarp valdiškų ir privačių darželių jau po mokslo metų pradžios, tačiau krepšelio lėšos tvirtinamos rugsėjo 1-ąją ir todėl visus metus mokamos buvusiai vaiko įstaigai.

„Kreipėmės į ministeriją, kad principas būtų pakeistas, kaip yra sveikatos apsaugos sistemoje, kad paskui pacientą išeina ir pinigai. Lygiai taip pat ir čia turėtų būti perskaičiuota mėnesio tikslumu“, - BNS sakė jis.

Kreipimęsi į ŠMM savivaldybė taip pat prašo ugdymo įstaigoms leisti negrąžinti perteklinių krepšelio lėšų, jei rugsėjo 1-ąją jos deklaruoja sumažėjusį vaikų skaičių, nes susiformavus „ydingai praktikai“ įstaigos lėšas jau būna išleidusios ir skolas savivaldybei tenka dengti iš kitoms reikmėms numatytų lėšų.

Savivaldybės duomenimis, šių metų spalio 15 dieną Vilniaus privačius darželius lankė 4089 vaikai, iš jų 1096 laukia eilėje į valstybinius darželius. Per rugsėjo mėnesį į darželius atvyko apie 330, išvyko apie 100 vaikų, tik trečdalis jų privačios įstaigos atsisakė, nes gavo vietą savivaldybės darželyje.
Savivaldybė šiuo metu yra sudariusi sutartis su 91 privačia ugdymo įstaiga.