Kaip BNS informavo parlamentaras, apylinkės teismas nusprendė palaukti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo verdikto dėl LSDP frakcijos Seime reglamento atitikimo Konstitucijai.

"Mano ir mano advokato požiūriu, šie klausimai nesusiję, aš juk prašiau panaikinti skirtą nuobaudą, bet teismas paliko tą klausimą kabėti ore", - apgailestavo politikas.

J.Jagminas LSDP prezidiumo papeikimą gavo už tai, kad keletą kartų per Seimo plenarinius posėdžius balsavo kitaip nei buvo nusprendusi frakcija. J.Jagminas kartą balsavo prieš partijos sprendimą, kai nepalaikė siūlymo inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus, kitą kartą neparėmė projekto dėl progresinių mokesčių įvedimo.

Parlamentaras aiškina, jog partinė nuobauda jam skirta pažeidžiant Seimo statutą ir Konstituciją, kurie numato, jog Seimo nario mandatas - laisvas, ir parlamentaras už balsavimus ar kalbas Seime negali būti persekiojamas. Pasak Seimo nario, tai reiškia, jog partijos negali riboti Seimo nario teisės balsuoti pagal įsitikinimus.

Apskundęs LSDP prezidiumo sprendimą teismui, Seimo narys J.Jagminas balandžio pabaigoje pašalintas iš opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos.

LSDP frakcija Seime turi 24 narius.