Eglučių ir renginių gyventojams jau trečius metus iš eilės dovanojantys daugiabučių administratoriai ragina nepraleisti progos pasidžiaugti Kalėdų dvasia, renginyje dalyvauti su artimaisiais, kaimynais, draugais ir prisidėti prie šventinės nuotaikos kūrimo savo rajone. Daugiabučių administratoriai taip pat kviečia pasidžiaugti dar aštuoniomis papuoštomis žaliaskarėmis įvairiuose Vilniaus rajonuose.

„Šiais metais tęsiame tradiciją ir gyventojus kviečiame į kalėdinį renginį savo arba kaimynų kieme. Taip siekiame šalia namų sukurti šventinę nuotaiką, skatinti kaimynus susipažinti ir jaukiame bendruomenės būryje pajusti Kalėdų dvasią. Kasmet didėjantis dalyvių skaičius skatina tęsti Kalėdų eglučių įžiebimo švenčių tradiciją ir rodo, kad iniciatyva žmonėms neabejotinai reikalinga“, – sakė „Mano būsto“ Vilniaus regiono vadovas Arūnas Kubilius.

Pasak A.Kubiliaus, švenčių vietos, į kurias dabar susirenka ir linksminasi keli šimtai žmonių, dar prieš trejus metus buvo išrinktos pačių gyventojų.

Renginio programoje – iškilminga eglutės įžiebimo ceremonija, šokiai, žaidimai, konkursai, saldainiai, kitos linksmybės ir, žinoma, – Kalėdų Senelis. Renginį ves profesionalūs aktoriai.

Organizatoriai kviečia savo rajono eglutę puošti rankų darbo žaisliukais. Gražiausio žaisliuko autorius bus apdovanotas saldžiu prizu.

Rengėjai taip pat ragina savo sukurtus ir ant eglutės pakabintus žaisliukus fotografuoti, o nuotraukas skelbti „Mūsų kiemo“ puslapyje feisbuke (facebook.com/MusuKiemas). Čia iki gruodžio 17 d. vyksta gražiausio rankų darbo Kalėdų eglutės žaisliuko konkursas. Laimėtojų laukia prizai.

Daugiabučių namų administratorių organizuojamų Kalėdų eglučių įžiebimo šventės – iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis. Šios iniciatyvos tikslas – bendromis daugiabučių namų gyventojų ir šiuos namus administruojančių įmonių pastangomis šalia namų kurti jaukią, tvarkingą ir gyvą aplinką.

Šiemet Kalėdų eglučių įžiebimo šventės vyks aštuoniuose Vilniaus rajonuose, o papuoštos žaliaskarės džiugins dar aštuonių rajonų gyventojus.

Šventės vyks

Antakalnyje, Antakalnio g. 51, prie „Antakalnio būsto“ ir bibliotekos Gruodžio 6 d. 13 val.

Lazdynuose, Erfurto g. 29, prie „Iki“ Gruodžio 6 d. 15 val.

Šnipiškėse, Kalvarijų g. 156, netoli stotelės „Šatrija“ Gruodžio 6 d. 16 val.

Pašilaičiuose, Ugnijos skvere prie Medeinos g. 8 A ir „Rimi“ parduotuvės Gruodžio 7 d. 11 val.

Žirmūnuose, Žirmūnų g. 94 Gruodžio 7 d. 15 val.

Perkūnkiemyje, ties Perkūnkiemio g. 8 ir 10 namų sankirta Gruodžio 8 d. 11 val.

Jeruzalėje, Bitininkų g. 1A, 1B; Ateities g. 1E, 1F, 1G ir Rugių g. 8A, 8B bendrame kieme Gruodžio 8 d. 13 val.

Bajorų kalvose, prie fontano Gruodžio 8 d. 15 val.

Kalėdų eglutės džiugins ir kituose rajonuose

Karoliniškėse, A.J.Povilaičio g. 18

Viršuliškėse, Viršuliškių g. 34, prie Gaidžio statulos

Užupyje, ties Subačiaus g. 15 / 2 namų sankirta arba Krivių g. 5

Šnipiškėse, Daugėliškio g. 3

Pilaitėje, priešais Mažvydo g. 13

Vilkpėdėje, prie Savanorių pr. 42 ir 46 namų arba prie Vaduvos g. 25 ir 27 namų