Populiariausi dabartinės paauglių kartos mergaičių vardai yra Viktorija, Kristina, Agnė, Laura, Eglė, Ieva, Gintarė, Dovilė, Lina ir Greta. Paauglių berniukų kartoje dažniausiai pasitaikantis vardas yra Tomas, po jo seka Mantas, Mindaugas, Andrius, Marius, Aidas, Paulius, Karolis, Lukas ir Deividas.

Lyginant su šiuo metu populiariausiais kūdikių vardais matyti, kad vardų tendencijos pasikeitė. 2012 m. vaikams suteiktų populiariausių vardų sąraše ir dabartinėje paauglių kartoje dažniausiai pasitaikančių vardų sąraše sutampa tik vienas vardas – Ieva. Tiek šiuolaikinėje paauglių kartoje, tiek naujai gimusių mergaičių gretose šis vardas yra šeštoje vietoje pagal populiarumą.

Populiariausi mergaičių vardai praėjusiais metais buvo Emilija, Austėja ir Gabija, berniukų – Matas, Dominykas ir Lukas.

Populiariausi paauglių vardai šią vasarą atsidūrė „The Coca-Cola Company“ dėmesio centre: „Coca-Cola“ buteliukų etiketėse kompanijos logotipą pakeitė 151 populiariausias vardas.

Kompanija ne tik atrinko populiariausius vardus, bet taip pat išsiaiškino paauglių mėgstamiausius meilybinius žodžius bei pravardes: „Coca-Cola“ produktų etikečių pokyčiai – pirmoji Europoje suasmeninto produkto kampanija.

„Coca-Cola“ rinkodaros vadovė Baltijos šalims Ieva Lelešienė pasakoja, kad be populiariausių šiuolaikinės paauglių kartos vardų, „Coca-Cola“ etiketėse logotipą pakeitė ir 25 paauglių mėgstamos pravardės, kurias kampanijos rengėjai išsiaiškino tyrimo metu. Draugelis, hipsteris, čempionas, pleputė, gudrutė, saulužė. Taip pat panaudoti ir meilybiniua žodžius populiarius platesnėje amžiaus grupėje – šeimynėlė, brangiausieji, mielieji, draugai ir kitus.

Tokia kampanija taip pat vyksta Latvijoje bei Estijoje, todėl šiose šalyse surinkti duomenys leidžia palyginti vardų tendencijas Baltijos valstybėse. „Įdomu, jog Latvijoje ir Estijoje populiariausias mergaitiškas vardas yra Kristina, Lietuvoje šis vardas taip pat itin populiarus – užima antrąją vietą. Tuo tarpu vyriškų vardų populiarumo tendencijos paauglių kartoje Baltijos šalyse – nevienodos. Estijoje populiariausias vyriškas vardas 12–19 m. amžiaus grupėje yra Aleksandras, Latvijoje jis yra trečias pagal dažnumą, o Lietuvoje – tik 36. Latvijoje populiariausias paauglių kartoje vardas yra Jonas, Lietuvoje jis 28 pagal populiarumą, o Estijoje – tik 59. Lietuviams paaugliams dažniausiai būdingas vardas Tomas Latvijoje užima 18 vietą, o Estijoje – 43,“ - pasakojo I. Lelešienė.