Komisijos pirmininkas liberalas Vitalijus Gailius trečiadienį žurnalistus informavo, kad prokuratūrai perduoti iš mokesčių administratorių gauti duomenys, „kad asmenys, susiję su valčių nuomos punkto pirkimu, galėjo neturėti pakankamai lėšų tiems sandoriams atlikti“.

„Kalba eina apie 2008-2014 metus. Kalba eina ne apie vieną asmenį, apie kelis sandorius, tai buvo penki sandoriai“, – teigė politikas.

Druskininkų centre, kurortinėje zonoje, sudegusio valčių nuomos punkto vietoje, 2013 metais pradėtas statyti beveik 600 kvadratinių metrų gyvenamasis namas, vietos gyventojų pramintas Vijūnėlės dvaru. Statybai reikalingus leidimus davė Druskininkų savivaldybė ir vietos žemėtvarkininkai. Iš pradžių šis turtas priklausė Alytaus miesto gyventojui, vienos saugos firmos apsaugininkui Romui Baranauskui, vėliau – kauniečiams sutuoktiniams, verslininkui Žilvinui ir Zinai Poviloniams.

Vitalijus Gailius

Anksčiau, 2011 metais, Druskininkų savivaldybė patvirtino detalųjį planą, kuriuo sujungė buvusio rekreacinio pastato – valčių nuomos punkto, rekreacinės paskirties žemės sklypą su Vijūnėlės parko teritorijos sklypu, kartu pakeisdama pastato žemės naudojimo paskirtį iš rekreacinės į gyvenamąją.

Gindama viešąjį interesą 2014 metais Generalinė prokuratūra kreipėsi į Vilniaus apylinkės teismą, siekdama panaikinti visus su statybomis šioje teritorijoje susijusius dokumentus.

„2014 metais, jau po to, kai prokuratūra kreipėsi į teismą, tuo metu jau nebe valčių nuomos punktas, o nebaigtas statyti gyvenamasis namas buvo perleistas Žilvinui ir Zinai Poviloniams. 2014 metų balandžio 28 dieną buvo įformintas pirkimo ir pardavimo sandoris, nebaigtas statyti statinys perleistas. Sandoryje nurodyta, kad nebaigtas gyvenamasis namas parduodamas už 600 tūkst. litų, kurie pagal sutartį notaro akivaizdoje buvo sumokėti grynaisiais“, – pernai rudenį komisijai yra pasakojusi Generalinės prokuratūros prokurorė Deimantė Nikitinienė.

Apie sumokėtus grynuosius pinigus informuota Finansinė nusikaltimų tyrimo tarnyba.

V.Gailiaus duomenimis, Vijūnėlės dvaro, dėl kurio gindama viešąjį interesą prokuratūra kreipėsi į teismą, kaimynystėje gyvena Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.