Trečiadienį posėdyje ministrų kabinetas įpareigojo visas valstybines institucijas inventorizuoti savo programinę įrangą, o Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijai pavedė parengti kompiuterių programų naudojimo valstybės ir vietos savivaldos institucijose tvarką.

Iki birželio 1 dienos ministerija turi pateikti Vyriausybei siūlymus, kaip efektyviau organizuoti kompiuterių pirkimą bei apskaičiuoti, kiek reikės valstybės lėšų kompiuterių programų licencijavimui.

Nutarimo aiškinamajame rašte sakoma, kad nors yra priimtas Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymas, sudarantis teisines prielaidas programinės įrangos autorių teisių apsaugai, valstybės institucijose situacija nėra lengvai išsprendžiama, nes iš karto atsisakius nelegalios programinės įrangos, sutriktų įprastinis daugelio institucijų darbas.

Numatoma, kad programinė įranga ateityje galėtų būti perkama centralizuotai, nes tai ją atpigintų bei sudarytų sąlygas optimaliai ją paskirstyti toms valstybės įstaigoms, kurioms programinės įrangos reikia labiausiai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją