Jis neigia, kad per šiuos prezidento rinkimus jo populiarumą galėjo lemti dalyvavimas Pergalės dienos minėjime Antakalnio kapinėse Vilniuje.

„Gegužės 9 dieną jau visi buvo apsisprendę, už ką balsuos. Jau vyko balsavimas paštu. Mano sprendimas dalyvauti šiose iškilmėse ir švęsti Pergalės dieną yra principingas. Aš visada dalyvavau ir dalyvausiu ateityje, nes tai labai svarbi diena mūsų istorijoje (...). Šventėme ir švęsime Gegužės 9-ąją, pergalę prieš fašizmą“, - pirmadienį per spaudos konferenciją sakė V.Tomaševskis.

Jis džiaugėsi, kad pirmą kartą LLRA ir Rusų aljansui, kurių kandidatas į prezidentus jis buvo, pavyko surinkti daugiau kaip 100 tūkst. rinkėjų balsų. Sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose V.Tomaševskis gavo 109 tūkst. 627 rinkėjų balsus. Prieš penkerius metus už jį balsavo per 65 tūkst. rinkėjų.

Politikas prezidento rinkimus laimėjo Šalčininkų, Vilniaus rajonuose ir Visagine. Be to, jis pirmas buvo 16 Vilniaus miesto apylinkių.

„Pavyko laimėti ne tik Vilniaus krašte, bet ir tokiuose tolimesniuose rajonuose kaip Zarasų rajonas, dviejose apylinkėse buvau pirmas, pavyko laimėti daug rinkimų apylinkių Trakų rajone, Švenčionių rajone, Širvintų rajone. Beveik kiekvienoje apygardoje gavau po keliasdešimt balsų. Taigi, galime teigti, kad už mūsų programą, už mūsų kandidatą balsavo ne tik lenkų tautybės žmonės, net tik tautinės mažumos - rusai, baltarusiai, totoriai ir kiti, bet ir lietuvių tautybės piliečiai“, - teigė LLRA pirmininkas.

Jis sakė, kad prezidento rinkimų rezultatai rodo, jog LLRA ir Rusų aljanso koalicija turi šansą iškovoti du mandatus Europos Parlamente per gegužės 25 dieną vyksiančius rinkimus. Šiuo metu LLRA turi vieną atstovą Europos Parlamente.

Paklaustas, ar dalyvaus valstybės vadovo rinkimuose po penkerių metų, V.Tomaševskis tvirtino to nežinąs: „Mes planuojame, Dievas priima sprendimus. Nežinau, kas bus po penkerių metų, šiandien į šitą klausimą neatsakysiu.“

Sekmadienį per prezidento rinkimus daugiausia balsų surinko antros kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė. Už ją balsavo 45,89 proc. rinkėjų. Antrajame rinkimų ture ji varžysis su europarlamentaru socialdemokratu Zigmantu Balčyčiu, gavusiu 13,63 proc. rinkimuose dalyvavusių Lietuvos piliečių balsų.

Trečias liko Darbo partijos atstovas Seimo narys Artūras Paulauskas, surinkęs 12,02 proc. balsų. Nepriklausomas kandidatas Seimo narys Naglis Puteikis gavo 9,33 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas europarlamentaras V.Tomaševskis - 8,23 proc., Vilniaus meras Artūras Zuokas - 5,22 proc., Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė - 4,15 proc. balsų.

Rinkėjų aktyvumas siekė 52 procento.