Europarlamentaras, buvęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sau leido nemenką išsišokimą. Politikas sumanė finansiškai paremti kandidatus Vilniaus savivaldos rinkimuose. Būtų nieko neįprasto, jei tie kandidatai priklausytų jo partijai. Tačiau V. Mazuronis savo pinigus siunčia visai kitu adresu.

Pinigai ir liaupsės R. Šimašiui

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) svetainėje skelbiami duomenys, „tvarkietis“ europarlamentaras sumanė pinigais prisidėti prie Liberalų sąjūdžio kovos dėl Vilniaus vairo.

V. Mazuronis DELFI patvirtino liberalams skyręs 150 eurų.

„Paaukojau pinigus ne partijai, nors ten partijos sąrašas. Aš paaukojau 150 eurų kandidatui į Vilniaus merus Remigijui Šimašiui. Taip skamba mano auka: „Auka Remigijui Šimašiui – kandidatui į Vilniaus merus“, - bankinio pavedimo tekstą citavo europarlamentaras.

Jis neslepia nemanantis, kad „tvarkiečių“ kandidatas į Vilniaus merus Petras Gražulis jam neatrodo panašus į geriausią variantą.

„Manau, kad R. Šimašius iš tų kandidatų, kurie yra šiandien iškelti, yra pats rimčiausias. (…) Kadangi aš gyvenu Vilniuje, man svarbu, kas bus meras“, - sakė V. Mazuronis.

Vis dėlto jis patikino, kad auka R. Šimašiui nereiškia, jog jis beldžiasi į Liberalų sąjūdžio duris.

Politikas teigia ketinantis paremti ir daugiau kandidatų savivaldos rinkimuose, tarp jų - ir Šiaulių rinkimų komitetą „Laisvieji piliečiai“, kur kandidatuoja ir jo sūnus Rokas Mazuronis.

„Paremsiu Šiaulių „Laisvų piliečių“ judėjimą, kur kandidatas į merus – Vidmantas Japertas. Taip, yra sąraše Rokas. Aš paremsiu D. Matonienės kandidatūrą Šiauliuose, kurią kelia „Tvarka ir teisingumas“. Druskininkuose, manau, geriausias meras būtų – vėl sutapimas – Liberalų sąjūdžio kandidatas Valdas Trinkūnas. Marijampolėje – „Tvarkos ir teisigumo“ Rolandas Jonikaitis“, - vardijo V. Mazuronis, pridurdamas, esą pinigus dalija pagal asmeninį pasirinkimą, o ne pagal partiją.

„Tokiu būdu dalyvauju savivaldos rinkimuose – kaip aktyvus rinkėjas“, - pridūrė pašnekovas.

Kandidatų savivaldos rinkimuose parėmimui politikas iš viso ketina išleisti apie 500 eurų. „Europarlamento narys gali sau leisti tokią paramą“, - sakė V. Mazuronis.

E. Masiulis: Liberalų sąjūdžio durys atviros Mazuroniams

Liberalų lyderis Eligijus Masiulis DELFI teigė esąs dėkingas už V. Mazuronio paramą R. Šimašiui.

„Noriu tikrai nuoširdžiai padėkoti Valentinui už auką. Tikrai sieksime pateisinti jo lūkesčius Vilniuje“, - sakė E. Masiulis.

Anot jo, nei europarlamentaras, nei partijos durimis trenkęs jo sūnus Andrius Mazuronis derybų dėl prisijungimo prie Liberalų sąjūdžio dar nepradėjo.

Eligijus Masiulis dėkoja už V. Mazuronio paramą Remigijui Šimašiui ir Mazuroniams laiko atviras savo partijos duris
„V. Mazuronis yra buvęs ilgametis Lietuvos liberalų sąjungos (taip partija vadinosi iki skilimo 2002 m. - DELFI) narys. Esame buvę vienoje politinėje jėgoje savu laiku. Manau, kad politinių pažiūrų prasme mes tikrai nesame toli vienas nuo kito. Bet šiai akimirkai kažkokių konkrečių susitarimų arba derybų tikrai nėra“, - tęsė E. Masiulis.

Tačiau partijos durys Mazuroniams plačiai atlapotos. „Tikrai sveikiname A. Mazuronio apsisprendimą – psichologiškai galbūt sunkų, bet politiškai teisingą. (…) Tiek V. Mazuronio atveju, tiek jo sūnaus atveju – jeigu jie norės tęsti politinę karjerą, tikrai Liberalų sąjūdžio durys tiems žmonėms yra atviros“, - sakė liberalų lyderis.

Jis patvirtino A. Mazuroniui dar iki jo pasitraukimo iš „tvarkiečių“ gretų siūlęs prisidėti prie liberalų frakcijos Seime. Nei teigiamo, nei neigiamo atsakymo Seimo narys kol kas nepateikė.

DELFI primena, jog trintys „tvarkiečių“ gretose šią savaitę pasiekė naują piką. Pirmadienį iš partijos ir jos frakcijos Seime pasitraukė V. Mazuronio sūnus Andrius Mazuronis. „Tvarkiečių“ lyderiai atkerta, esą A. Mazuronis taip lieja pyktį dėl to, kad jis nebuvo pasiūlytas į vidaus reikalų ministro postą, kurį po korupcijos skandalo paliko „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas. Pasitraukus sūnui, V. Mazuronis trenkti partijos durimis kol kas neskuba.

Trečiadienį V. Mazuronis pažėrė priekaištų partijos lyderiui. Esą Rolandas Paksas savo pasisakymais apie skalūnų dujų žvalgybą daro spaudimą dabartiniam aplinkos ministrui Kęstučiui Trečiokui, kenkia Lietuvai ir talkina naftos bei dujų eksportuotojoms. Pirmiausiai – Rusijai. R. Paksas teigia kritiką priimantis, tačiau su ja nesutinkantis.

Įtampos „tvarkiečių“ gretose netrūko ir kone visus praėjusius metus. V. Mazuronis atvirai kritikavo R. Paksą už tai, kad jis sumanė save kelti partijos kandidatu prezidento rinkimuose, nors vis dar nepakeisti nušalintajam prezidentui kandidatuoti draudžiantys įstatymai. Netrukus po šio kivirčo V. Mazuronis buvo „pažemintas pareigose“ partijos struktūroje ir neteko pirmojo vicepirmininko posto.