Vienas partijos lyderių pareiškė, jog jis ir „tvarkiečių“ pirmininkas Rolandas Paksas dirba išvien. Tačiau V. Mazuronis griežtai priešinasi partijos vado ambicijoms dėl prezidento rinkimų.

Bandė išsklaidyti įtampą

Prie mikrofono priėjęs politikas sakė ketinantis pasakyti vieną sunkiausių kalbų, kurioje ketina sugriauti keletą mitų bei paaiškinti, kokios laikosi pozicijos dėl prezidento rinkimų.

„Pasakysiu atvirai, manau, kad tai bus viena iš sunkiausių mano kalbų“, - teigė V. Mazuronis.

Politikas aiškino norintis sugriauti mitus, kad tarp jo ir R. Pakso yra perbėgusi juoda katė.

„Pastaruoju metu spaudoje ir daug kur kitur kuriamas mitas, kad mūsų partijoje vyksta nesutarimai tarp partijos pirmininko R. Pakso ir pirmojo pavaduotojo, kad partijoje kažkas skilinėja, kažkas darinėjasi. Tai noriu nuoširdžiai nuvilti visus bandančius spaudoje tą mitą vystyti. Su prezidentu R. Paksu aš, kaip ir su kitais partijos įkūrėjais, nariais, dirbame vienoje komandoje daugiau nei dešimt metų, mes dirbsime vienoje komandoje ir toliau“, - sakė V. Mazuronis.

„Pritarti negaliu ir nepritarsiu“

Tačiau aplinkos ministro pareigas einantis politikas pabrėžė, kad partijoje turi būti diskutuojama, nes diskusijos stiprina, o ne silpnina partiją.

„Tarybos metu pasigirdo, kad galbūt negerai tie dalykai išeina. Na, šiandien kas nors į pirtį su kuo nors nuėjo ar nenuėjo, visa Lietuva žino. Neįmanoma šiandien, mes gyvename tokioje visuomenėje, kuri pakankamai atvira ir ačiū Dievui, kad taip yra“, - aiškino V. Mazuronis.

Politikas išdėstė, ką galvoja apie tai, kad R. Paksas veržiasi į prezidento rinkimus, nors neturi šansų būti registruotas kandidatu. Tiesa, prieš pasakydamas nuomonę V. Mazuronis pasakė nesiruošiantis jokia forma dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Šitam sprendimui (R. Pakso kandidatavimui – DELFI) aš pritarti negaliu ir nepritarsiu. Ir pasakysiu kodėl. Aš pritariu visiems pareiškimams, teisininkų pasisakymams – taip, Lietuva privalo vykdyti Strasbūro teismo sprendimą, taip, tai Lietuvai privalomas dokumentas. Bet aš noriu pasakyti: jeigu sprendimas priklausytų nuo mūsų partijos kongreso arba nuo pasisakymų, o ne nuo Vyriausiosios rinkimų komisijos ir atitinkamų teismų... Reikia daryti viską, kad būtų leistą dalyvauti R. Paksui rinkimuose, bet aš manau, kad jam nebus leista dalyvauti prezidento rinkimuose, nes nepakeitus Konstitucijos ir Prezidento įstatymo dabartiniai mūsų teismai ir VRK priims tokį sprendimą“, - teigė V. Mazuronis.

Jis teigia, kad R. Pakso patvirtinimas kandidatu prezidento rinkimuose iš esmės reikš, kad „Tvarka ir teisingumas“ neturės savo kandidato.

„Tai reikš, kad mūsų žmonės, atėję į rinkimus, turės pasirinkti balsuoti arba už Dalią Grybauskaitę, prisijungdami prie konservatorių ir Liberalų sąjūdžio, arba už Zigmantą Balčytį, iš esmės sustiprindami socdemus, arba už Artūrą Paulauską, sustiprindami Darbo partiją“, - teigė politikas.

V. Mazuronis priminė, kad kai buvo nušalintas R. Paksas, rinkimuose dalyvavo Kazimira Prunskienė, už kurią ir balsavo dauguma „tvarkiečių“. Jo teigimu, susigrąžinti šiuos rinkėjus buvo nepaprastai sunku.

„Todėl aš manau, kad darant tik tą žingsnį ir neapsidraudžiant, o kas bus, kai bus, kaip man dabar atrodo... Gal aš klystu. Labai greit pasirodys šie reikalai. Bet aš manau, kad tas sprendimas nėra teisingas, nėra iki galo subalansuotas“, - sakė politikas, pridūręs, kad partijai tai atsilieps ir Europos Parlamento, ir savivaldos rinkimuose.

Pritarė R. Pakso kandidatavimui į prezidentus

Nepaisant V. Mazuronio išsakytų nuogąstavimų, partija absoliučia balsų dauguma pritarė R. Pakso veržimuisi į prezidento postą. Už R. Pakso kandidatūrą balsavo 955 kongreso delegatai, prieš buvo tik 12 ir dar 13 žmonių susilaikė.